Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

DOJ je optužio Apple da nezakonito monopoliše tržište softverskih aplikacija nametanjem ograničenja na iOS koja degradiraju kompatibilnost inovativnih aplikacija i usluga striminga u oblaku sa mobilnom platformom.

PCPress.rs Image

Optužba zbog monopolizacije tržišta softverskih aplikacija

Kompanija je tvrdila da samo selektivno ograničava API-je kojima programeri aplikacija imaju pristup kako bi zaštitili privatnost i sigurnost korisnika. Dao je isti razlog zašto implementira ograničenja za digitalne novčanike trećih strana. Kompanija je takođe rekla da nikada nije blokirala “super aplikacije” sa svojih platformi. Usluge striminga igara, pojašnjava se, uvek su bile dobrodošle i u App Store-u.

Kao odgovor na optužbe da je antikonkurentno da Apple sat bude sposoban za dublju integraciju sa iPhone-om u poređenju sa konkurentskim nosivim uređajima, kompanija je objasnila da nudi široku podršku za sve pametne satove znači da morate da razvijate proizvode sa svakim OS i modelom na umu. Apple je negirao da korisnicima otežava prelazak na konkurentske proizvode, bilo da je to zbog nedostatka interoperabilnosti iMessage-a sa Androidom ili bilo kog drugog razloga.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *