BIZIT plus

Apple pokreće Apple Pay usluge u Indiji

Apple planira da pokrene uslugu plaćanja u Indiji.

PCPress.rs Image

Tržištem Indije trenutno dominiraju Walmart PhonePe, Google Gpay i Paytm. Apple razvija lokalizovanu verziju Apple Pay koja će raditi sa Unified Payments Interface. To će omogućiti korisnicima iPhone u Indiji da skeniraju QR kodove i izvrše UPI transakcije, bez oslanjanja na bilo koju aplikaciju treće strane.

Apple je i u pregovorima sa bankama o lansiranju Apple kartice u Inidji. Izvršni direktor kompanije Apple Tim Cook sastao se sa izvršnim direktorom HDFC banke i doktorom medicine tokom svog putovanja u Indiju u aprilu kako bi razgovarali o mogućnostima donošenja kreditne kartice u zemlju zajedno sa Apple Pay.

Kompanija je predložila integraciju Face ID za UPI autentifikaciju na iPhone uređajima, potencijalno dodajući dodatni nivo sigurnosti takvim transakcijama. Drugi izveštaj je otkrio da Apple istražuje mogućnost da lansira svoju Apple Card kao kreditnu karticu sa HDFC bankom.

Apple je vodio razgovore sa centralnom bankom i regulatornim telom Rezervne banke Indije o „modalitetima“ kartice. Regulator je navodno zatražio od Apple da prati redovnu proceduru za kredite i kartice bez posebnih razmatranja. Apple kartica je 2019. godine postala ekskluzivna kartica za Sjedinjene Američke Džrave. Izgleda da će se sledeća pojaviti u Indiji, dok se Japan premišlja a Evropa kasni.

Pročitajte i:  Samsung se priprema za proizvodnju OLED panela

Izvor: news18.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,