Apple radi na pametnom satu

U sedištu kompanije Apple u Kupertinu, Apple trenutno eksperimentiše sa uređajem nalik na ručni sat, napravljenim od zakrivljenog stakla.

Brett JordanDo ovih saznanja došao je autor NY Timesa, Nik Bolton, preko svojih neimenovanih izvora, a pomenuti sat mogao bi da radi na Apple iOS platformi, tvrde ti izvori.

Apple nije želeo da komentariše ove navode, ali ukoliko zaista Apple sprema svoj pametni sat, postavlja se pitanje da li će na njemu raditi Siri, pa će korisnici zadavanjem komandi glasom dolaziti do informacija, da li će imati mape ili moći da prati fitnes navike korisnika, a možda čak bude služio i kao uređaj za mobilno plaćanje.

U svakom slučaju, oblast “nosivih računara” je oblast za koju je Apple spreman, smatra analitičar kompanije Forrester, Sara Rotman Eps (Sarah Rotman Epps).

“Apple je već u ovoj oblasti putem svojih partnera koji prave dodatke koji se povezuju sa iPhoneom. Ovo Apple čini potencijalno najvećim igračem na tržištu nosivih računara”, rekla je ona.

Pročitajte i:  Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Investitori bi izvesno dobro prihvatili “iWatch” piše NY Times, a pojedini već kažu da će u narednoj deceniji upravo nosivi računari, kao što su pametne naočare i pametni satovi, zameniti smartfone.

(Photo: Brett Jordan/Flickr)

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Apple radi na pametnom satu

Comments are closed.