BIZIT plus

Apple rešava tužbu protiv startup kompanije Rivos

Apple planira da reši tužbu u kojoj optužuje tehnološki startap Rivos za krađu poslovnih tajni vezanih za tehnologiju čipova.

PCPress.rs Image

Sporazum koji potencijalno rešava slučaj

Kompanije su obavestile Američki okružni sud za Severni okrug Kalifornije da su “potpisale sporazum koji potencijalno rešava slučaj”. Sporazum omogućuje Apple-u da pregleda Rivos-ove sisteme i povrati sve poverljive informacije.

Apple je tužio startup Rivos 2022. godine. Apple je naveo da je Rivos, angažovao desetine svojih inženjera i koristio poverljive informacije Apple kako bi razvio konkurentnu “system-on-chip” (SoC) tehnologiju.

SoC-ovi su integrisani sklopovi sa nekoliko računarskih komponenti u jednom čipu, uključujući centralne procesorske jedinice i grafičke procesorske jedinice. Apple je naveo u tužbi da je potrošio milijarde dolara i više od decenije istraživanja na svoje SoC dizajne. Navodno oni predstavljaju “revolucionisali svet ličnog i mobilnog računarstva.”

Rivos je negirao optužbe i tvrdio da je Apple pokušao da ih kazni, kao i zaposlene u kompaniji koji bi se možda odlučili da rade za Rivos, od trenutka kada je Apple saznao za obećavajući startup.” Protiv Apple-a je pokrenuo kontratužbu prošlog septembra za nelojalnu konkurenciju.

Pročitajte i:  Apple otkazuje projekat električnih automobila

Apple je prošlog meseca postigao sporazum u slučaju protiv šest bivših zaposlenih koji su napustili kompaniju kako bi se pridružili Rivos-u.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,