ePlaneta

Apple usporava iPhone uređaje sa starijim baterijama

iPhone korisnici su pre nekog vremena primetili da Apple usporava uređaje koji imaju baterije manjeg kapaciteta, te postoje određeni dokazi da kompanija utiče na procesorske brzine uređaja čiju je bateriju načelo vreme.

PCPress.rs Image

Developer John Poole mapirao je funkcionisanje uređaja iPhone 6S i iPhone 7 tokom godina, te došao do zaključka da su iOS 10.2.1 i 11.2.0 ažuriranja uticala na brzine procesora kod različitih uređaja. iOS 10.2.1 je posebno važan, budući da je dizajniran da smanji nasumična gašenja uređaja iPhone 6 i iPhone 6S, pa izgleda da ova ispravka utiče na rad CPU-ova, te ih usporava kako bi rešila problem nasumičnog gašenja. Prema drugim izvorima, iOS 11.2.0 je slično učinio kod iPhone-a 7 koji imaju starije baterije.

Neki korisnici su prijavili da je zamena baterije rešila ovu nepravilnost, te rad procesora vratila u normalu. Ovo predstavlja problem, budući da korisnici nisu informisani o prirodi problema, te bi mogli da dođu do zaključka da je potrebno da kupe novi uređaj, jer ne znaju da bi promena baterije mogla da reši usporeni rad procesora.

Pročitajte i:  Apple će prodavati svoje Vision Pro slušalice van SAD-a

Iz Apple-a su potvrdili ove informacije, te dodali da planiraju da nastave sa podrškom starijih uređaja i u budućnosti. Dalje su dodali da kompanija ne usporava rad starijih uređaja kako bi na taj način stimulisala korisnike da nabave nove, te da se radi o procesu koji bi trebalo da reši problem iznenadnih gašenja uređaja koji imaju litijum-jonske baterije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,