BIZIT plus

Apple zatvara prodavnice zbog korona virusa

Zaposleni su bili izloženi ili zaraženi korona virusom.

PCPress.rs Image

Novi problemi za Apple

Apple zatvara prodavnice kao odgovor na ponovno pojavljivanje slučajeva COVID-19. Proizvođač iPhone-a privremeno zatvara tri prodavnice u SAD i Kanadi nakon povećanja izloženosti i epidemije među zaposlenima. Prodavnice u Annapolis-u, Miami-u i kanadskoj prestonici Ottawa-i  ostaće zatvorene do 18. ili 19. decembra.

Nije jasno koliko je zaposlenih bilo zaraženo ili izloženo COVID-19 u pomenutim prodavnicama. Apple je naznačio da „redovno prati“ uslove pandemije i da ima „sveobuhvatnu“ inicijativu za bezbednost prodavnica koja uključuje dnevne zdravstvene provere, maske, dodatno čišćenje i plaćeno bolovanje. Svi radnici će morati da se testiraju na COVID-19 pre nego što se vrate na posao.

Nije sigurno da će se ovakva zatvaranja nastaviti u bliskoj budućnosti. Međutim, sa rastućom stopom zaraze i neizvesnošću oko varijante Omikron-a novog korona virusa, neće biti iznenađujuće ako ih bude još dok se ovaj najnoviji talas ne smiri.

Ovaj potez takođe naglašava stalne rizike za maloprodajno osoblje u mnogim prodavnicama, ne samo u Apple-ovim. Iako mnogi zaposleni u maloprodaji moraju da nose maske i prate svoje zdravstveno stanje, oni ne mogu nužno da izbegnu bolesne kupce.

Pročitajte i:  Apple uvodi AI na iPhone

Postoji zabrinutost da su menadžeri Apple prodavnica možda izvršili pritisak na podređene da dođu uprkos tome što imaju simptome COVID-19. Prodavnice mogu da minimiziraju rizike, ali ih ne mogu u potpunosti izbeći sve dok zaraza traje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: