Asseco Journey: Kako studentima približiti rad u IT kompaniji

Turom kroz jednu od najvećih IT kompanija u Jugoistočnoj Evropi, kompaniju Aseko SEE, oko 30 studenata završnih godina fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja, organizacionih nauka, kao i drugih usmerenja, kroz jednodnevno Aseko putovanje upoznali su se sa radom u IT oblasti, obišli sve sektore kompanije, neformalno razgovarali sa menadžerima i inženjerima i saznali šta podrazumevaju pojedine profesije u velikoj IT kompaniji.

assecco

“Želeli smo da studentima pomognemo na konkretan način, praktičnim savetima naših menadžera i inženjera i zbog toga smo pokrenuli Asseco Journey. Aseko je kompanija koja konstantno raste i stalno je u potrazi za mladim stručnjacima,“ izjavio je Dejan Smiljanić, direktor kompanije Aseko SEE i dodao: „Jedan od prioriteta IT sektora i državnog i obrazovnog sistema treba da bude upravo kako da se mladi ljudi zadrže u Srbiji.“

“Ove godine za Asseco Journey ulaznicu su dobili studenti iz Beograda i Kragujevca koji su se prijavili za sticanje prakse u okviru programa Asseco Summer 2014 Internhip Program, stipendisti Fonda za mlade talente, predstavnici Centra za razvoj karijere i Infostuda, kako bi iz prve ruke saznali čime se bave IT profesionalci i koja konkretna znanja i veštine su potrebna za rad u liderskim IT kompanijama u Srbiji. Nameravamo da sa ovom akcijom nastavimo i u budućnosti, koja je samo jedan segment društveno odgovornog poslovanja kompanije Aseko”, izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Aseko SEE.

Pročitajte i:  Monrijevo WSPay rešenje proglašeno najboljim payment integratorom

IMG_2644

Tokom događaja, studenti su neposredno od menadžera i inženjera kompanije Aseko SEE mogli da saznaju šta im je od znanja i veština potrebno da bi se zaposlili u dobroj IT kompaniji, koje su najtraženije oblasti, šta mogu da očekuju od poslodavaca, a šta poslodavci očekuju od njih. Inače, na letnji program praksi Asseco Summer 2014 Internhip Programprijavilo se 60 studenata sa preko 20 fakulteta, od kojih su izabrana i primljena 24 studenta koja već borave u kompaniji 3 do 4 nedelje u zavisnosti od sektora, tokom jula i avgusta.

Najbrojniji su bili studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Matematičkog fakulteta. Ove godine je novina da se program praksi organizuje i u Asekovom odeljenju u Kragujevcu, u kome učestvuju tri praktikanta sa Matematičkog fakulteta i jedan praktikant sa Inženjerskih nauka. Aseko SEE je regionalni lider u IT oblasti, koji u Srbiji od 450 zaposlenih, ima oko 350 inženjera – a od kojih se preko 270 bavi razvojem softvera.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,