Asus povukao Z690 Hero matične ploče

Kompanija Asus morala je da povuče proizvod nakon određenog broja žalbi korisnika o pregorevanju i topljenju elemenata matičnih ploča, prilikom upotrebe hardvera. Pogođeni uređaji proizvedeni su 2021. godine.

PCPress.rs Image

Asus savetuje proveru serijskog broja

Na društvenim mrežama pojavili su se izveštaji korisnika da se njihove Z690 Hero matične ploče tope. Prema ovim izveštajima, matične ploče su, tokom upotrebe, počele da se dime i rastapaju. Kompanija Asus priznala je grešku i obavestila korisnike da problem pogađa jedinice proizvedene 2021. godine, sa brojem dela 90MB18E0-MVAAY0 i serijskim brojevima koji počinju sa MA, MB ili MC.

Većina korisnika prijavila je da je na ekranu ugledala Bios warning kod 53, koji označava grešku inicijalizacije memorije. Ostali su osetili dim i videli tragove gorenja, a jedan od korisnika prijavio je na Reddit-u da je došlo do požara.

Preporuka kompanije jeste da korisnici pregledaju pakovanje proizvoda, kako bi ustanovili da li im je hardver oštećen. Osim toga, na Asus-ovom web sajtu je, na osnovu serijskog broja proizvoda, moguće proveriti da li je uređaj potencijalno neispravan. Podsećanja radi, Z690 Hero je matična ploča koju koriste gejming desktop računari. 

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Izvor: bbc

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: