ePlaneta

ASUS predstavio nove gejmerske proizvode na CES 2024 sajmu

Početak godine u IT svetu već tradicionalno obeležava CES sajam koji se održava u Las Vegasu. ASUS je predstavljanje novih proizvoda podelio u dva dela, a prvog dana su predstavljeni uređaji namenjeni ljubiteljima video igara.

PCPress.rs Image

ROG Zephyrus serija

Najveću pažnju su privukli modeli iz prestižne ROG Zephyrus serije tankih i laganih gejmerskih laptopova – potpuno redizajnirani Zephyrus G14 i G16. Prosto je neverovatno da je ASUS uspeo da spakuje vrhunski gejmerski hardver u aluminijumsko kućište debljine samo 15 mm, a upravo toliko je debeo novi ROG Zephyrus G16 GU605. Iako ima ekran dijagonale 16 inča, težak je samo 1,85 kg, što je impresivno kada se uzme u obzir da može biti opremljen najnovijim Intel Core Ultra 9 185H procesorom i NVIDIA GeForce RTX 4090 grafičkom kartom.

Naravno, postoje i nešto slabije konfiguracije, ali se svi modeli odlikuju izuzetno efikasnim sistemom za hlađenje. Manji model, Zephyrus G14 je težak samo 1,5 kg, a poseduje AMD Ryzen procesor iz najnovije serije 8000. Oba modela imaju OLED ekrane, koje po prvi put srećemo kod ASUS gejmerskih laptopova. Uz fantastičan kvalitet prikaza slike, G-Sync i brzinu osvežavanja do 240 Hz, pružiće gejmerima nezaboravan doživljaj. Unapređeni dizajn je doneo i LED traku na poklopcu, koja omogućava personalizaciju i jedinstven izgled svakog primerka. Novi ASUS ROG Zephyrus laptopovi imaju unapređenje AI mogućnosti, a korist će videti ne samo u igrama nego i u svakodnevnom korišćenju.

Pročitajte i:  ASUS Vivobook S 15 Copilot+ PC: PC u ARM eri

ROG Strix serija

I ROG Strix SCAR serija, koja je namenjena najzahtevnijim gejmerima je osvežena. Pored najnovije generacije Intel Core procesora, novitet je što sada i veći model, Strix SCAR 18 ima ROG Nebula HDR ekran. U pitanju je unapređeni Mini LED ekran, sa preko 2000 zona zatamnjena i 1100 nita osvetljenjem, pa će HDR sadržaj i igre izgledati fantastično.

PCPress.rs Image

I Strix SCAR i Strix G modeli u najjačoj varijanti mogu imati Intel® Core i9 14900HX procesor, u kombinaciji sa moćnim grafički kartama, koja kod SCAR modela može biti i NVIDIA® GeForce RTX 4090. Uz to, svi modeli iz Strix serije imaju po tri ventilatora i hlađenje procesora tečnim metalom, što garantuje izuzetne performanse i tih rad.

TUF Gaming

Ni TUF Gaming, serija namenjeni gejmerima skromnijeg budžeta nije zaboravljena. Model TUF Gaming A16 je zasnovan na AMD Ryzen procesorima, uz NVIDIA GeForce RTX 4070 u najjačoj varijanti, dok je srce TUF Gaming F16 modela Intel Core procesor u kombinaciji sa NVIDIA GeForce RTX 4060 ili slabijim grafičkim kartama. U odnosu na prethodnu generaciju oba modela imaju novo, veoma izdržljivo kućište.

PCPress.rs Image

ROG Phone 8

Nisu samo novi laptopovi predstavljeni danas. ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro predstavljaju nove modele uspešne ASUS-ove serije gejmerskih telefona. U odnosu na prethodnike, ROG Phone 8 serija predstavlja značajan zaokret ka široj publici. Naime, ASUS ovim modelom nudi mnogo svestraniji telefon, sa naglaskom na funkcije koje su neophodne gejmerima.

PCPress.rs Image

Svakako najveće unapređenje je postignuto kod kamere. Sistem se sada sastoji od 3 kamere – glavne 50 MP Sony IMX890 koju odlikuje fenomenalni Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0 sa stabilizacijom po 6 osa, 13 MP ultraširoke i 32 MP telefoto kamere sa 3X optičkim zumom i OIS. Fenomenalne performanse garantuje Snapdragon® 8 Gen 3 procesor, a za prikaz slike je zadužen 6.78″ Samsung E6 AMOLED ekran sa frekvencijom osvežavanja od 165 Hz.

PCPress.rs Image

Baterija je kapaciteta 5500mAh, pa za autonomiju ne treba brinuti. Spisak zanimljivih mogućnosti upotpunjuju IP68 otpornosti na vodu i prašinu i AI tehnologija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,