Atari kupuje gejming studio Nightdive

Atari kupuje Nightdive Studios, najpoznatiju po predstojećem System Shock rimejku, za 10 miliona dolara u gotovini i akcijama. Ovaj potez će pomoći Atari-ju da proširi svoj katalog i da iskoristi kombinaciju tehnologije i izdavaštva Nightdive-a da unapredi svoju strategiju poslovanja. Očekuje se da će posao biti zatvoren u aprilu.

Atari kupuje gejming studio Nightdive

Atari se ponovo fokusira na tržište igara

Osim System Shock-a, Nightdive uglavnom napreduje na KEX engine-u koji koristi za pokretanje starih igara na današnjim računarima, u nekim slučajevima uz tehnička poboljšanja. Njegove modernizacije se kreću od dobro poznatih hitova kao što su Quake i Blade Runner do kultnih favorita kao što su Darklands i Terra Nova: Strike Force Centauri. Nightdive nije velika kompanija, jer je prošle godine zaradila 3 ​​miliona dolara.

Za Atari, ovo je deo šire ponude da se ponovo fokusira na igre. Kompanija je pokušala sa više neobičnih poduhvata poslednjih godina, uključujući kriptovalute, online kazina, pa čak i tematske hotele. Nightdive omogućava Atari-ju da se koncentriše na pravljenje premium naslova za računare i konzole bez oslanjanja isključivo na obnavljanje igara prve strane i bez trošenja toliko vremena na razvoj tehnologije za prenos starog softvera.

Pročitajte i:  Atari je kupio Intellivision

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,