BIZIT plus

Audi integriše Apple Music u svoje nove modele

Proizvođač automobila predstaviće Apple Music kao samostalnu aplikaciju.

PCPress.rs Image

Pristup Apple Music nalogu direktno iz automobila

Vlasnici novih modela Audi-ja moći će da koriste Apple Music preko svog infotainment sistema bez potrebe da povežu svoj iPhone preko Bluetooth-a ili USB-a.

Proizvođač automobila je uveo integraciju Apple Music-a za skoro sva svoja nova vozila u Evropi, Severnoj Americi i Japanu, počevši od 2022.godine. Takođe, automobili koji se već koriste dobiće ovu funkciju putem automatskog ažuriranja, odnosno bežičnim putem.

Nakon što dobiju aplikaciju na svoje infotainment sisteme, vlasnici Audi-ja jednostavno treba da je pokrenu, prate uputstva na ekranu i ukucaju Apple ID prijavu koju koriste za Apple Music. Sistem će automatski poslati verifikacioni kod na telefon koji je potreban da se unese, ali to je uglavnom sličan proces za sva podešavanja.

U Evropi, vlasnici mogu da koriste prvih 3GB za besplatno strimovanje, zatim će im biti naplaćeni naknadni troškovi striminga.

Audi vozila već dolaze sa Apple-ovim CarPlay softver-om u paketu od 2015.godine. Preko CarPlay-a, korisnici mogu da povežu svoje telefone sa svojim infotainment sistemom. Zatim dobijaju sva uputstva optimizovana za saobraćaj, mogu da upućuju pozive, šalju i primaju poruke i puštaju Apple Music na svom ekranu.

Pročitajte i:  EU sprema kaznu od 500 miliona eura za Apple

Međutim, samostalno korišćenje Apple Music-a, znatno olakšava pristup listama za reprodukciju i svim ostalim dostupnim numerama na servisu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,