Ayaneo Slide – nova gejming konzola u povoju

Ayaneo Slide je korak bliže tome da postane pravi uređaj u vašim rukama, sa lansiranjem njegove Indiegogo stranice. Kompanija je prvi put najavila Ayaneo Slide još u januaru i prvobitno je odredila datum objavljivanja za drugi kvartal 2023.

PCPress.rs Image

Poput Steam Deck-a i Switch-a

Oblik Slide-a podseća na favorita iz ranih 2000-ih, Sidekick, što mu daje pravi podsticaj za one koji traže nostalgiju. Ima plutajući ekran od šest inča od 1080p sa podesivim uglom za željeno gledanje. Ayaneo tvrdi da tastatura ima ergonomski dizajn i može da prikaže niz svetlosnih efekata.

Njegov sistem je zasnovan na mobilnim APU-ovima Ryzen 7000, koristi bateriju od 46,2 Wh i ima džojstik i okidač sa Holovim senzorom — plus glavni kontroler. Slide takođe ima ažurirani frontend kompanije, AyaSpace 2, koji je nadogradio interfejs, prozor za brza podešavanja i prilagođavanje igre. Hyper Sound stereo dvostruki zvučnici i prilagođeni sistem za rasipanje toplote zaokružuju njegove primarne karakteristike, ali promotivni video opisuje mnoge funkcije Slide-a.

Stvarni datum izlaska i cena Ayaneo Slide-a su još uvek u vazduhu, a poziv na Indiegogo glasi: „Prijavite se da biste dobili ranu cenu na dan lansiranja!“ Naravno, odricanje od odgovornosti dodaje da ćete u međuvremenu dobijati i ažuriranja i vesti od Ayanea. Kada izađe na tržište, Ayaneo Slide će se suočiti sa ozbiljnom konkurencijom između rivala kao što su GPD Win 4 i uvek popularni Steam Deck kompanije Valve.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: