BIZIT plus

Ažurirao statuse na fejsu dok je držao taoca

PCPress.rs ImageIzgleda da neki zaista boluju od Facebook zavisnosti. Naoružan čovek koji je držao taoca u motelskoj sobi u Solt Lejk Sitiju više puta je ažurirao statuse na fejsu sa smartfona tokom šesnaestočasovne drame pregovora sa specijalnim jedinicama. Tridesetšestogodišnji Džejson Valdez na kraju je pucao u sebe kad je policija konačno razvalila u sobu. Preživeo je i nalazi se u lokalnoj bolnici.

Ali pre nego što se drama završila, Valdez je svoje prijatelje na fejsu obaveštavao o situaciji. Njegov prvi status u 23.23 je glasio: „Trenutno je nerešeno… prilično je gusto, ali spreman sam na sve. Volim vas sve. Ako ne preživim, bar ću otići na bolje mesto.“ Tri sata kasnije, posle još nekoliko statusa, Valdez je postavio i dve fotografije na kojima se vidi sa svojim taocem ‒ ženom po imenu Veronika. On je tvrdio da je ona dobrovoljno s njim. Nešto posle četiri ujutru, jedan prijatelj ga je putem fejsa upozorio da je specijalna jedinica u grmlju nedaleko od njegove sobe. Valdez je odgovorio: „Hvala, druže. Dobro zapažanje.“ Eh, takvi prijatelji s fejsa bi nam svima dobrodošli.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Devedeset minuta pre nego što je policija konačno provalila u sobu, Valdez je postavio poslednji status ‒ u 7.25 ujutru: „Hteo sam da pustim devojku, ali glupa đubrad su ponovo pokušala da uđu iako sam im rekao da to ne rade. Zato sam dvaput pucao i sad počinjemo iznova.“ Inače, osmoro je lajkovalo taj status, mada verovatno niko od „glupe đubradi“.

Čitava drama je počela kada je policija pokušala da Valdezu uruči nalog zato što nije došao na sudsko ročište zbog krivičnog dela. Možda bi imali više uspeha da su ga „bocnuli“. Sve u svemu, Valdez je stekao bar deset novih prijatelja na fejsu tokom preganjanja s policijom.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,