PC Press Studio

Banca Intesa uvodi uslugu mobilnog plaćanja Wave2Pay

Banca Intesa, u saradnji sa Intesa Sanpaolo Card i Visa, uvodi Wave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona.

Vladimir Đorđević, Darko Popović, Zdenek Houser

Banca Intesa u Srbiji uvodi ovu uslugu zasnovanu na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji koja korisnicima omogućava brzo, efikasno i sigurno plaćanje približavanjem mobilnog uređaja beskontaktnom čitaču.

Wave2Pay usluga trenutno je u pilot fazi, a do kraja godine će biti dostupna svim klijentima Banca Intesa koji koriste Visa Inspire platne kartice i pametne telefone sa operativnim sistemom Android minimalne verzije 4.4 (KitKat). Paralelno sa uvođenjem HCE tehnologije, Banka će omogućiti i upotrebu platnih stikera kako bi usluga beskontaktnog plaćanja bila na raspolaganju svim klijentima, navodi se u zvaničnom saopštenju.

 „Bili smo prva banka u Srbiji koja je pokrenula uslugu mobilnog bankarstva i implementirala beskontaktnu platnu tehnologiju, a sada ćemo našim klijentima omogućiti još jednostavnije i bezbednije plaćanje na bazi moderne HCE arhitekture“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,