Banke u Srbiji zaradile pola milijarde evra u 2017.

Banke u Srbiji ostvarile su prošle godine dobit veću od 60 milijardi dinara, što je oko pola milijarde evra, piše današnja Politika.

PCPress.rs Image
Tolika zarada banaka najbolja je u poslednjih deset godina, odnosno od početka svetske ekonomske krize, i ostvarena je uprkos drastičnom padu kamata. Dodaje se da su pri vrhu liste banaka s najvećom zaradom karte promešane. Najveću dobit, od 12 milijardi dinara, ostvarila je AIK banka. Ona je za godinu dana profit gotovo utrostručila, čime je sa četvrtog mesta u 2016. godini izbila na prvo u 2017. godini.

Banka Intesa skinuta je s trona na kojem je bila godinama i lane je bila na drugom mestu. To, međutim, ne znači da joj je zarada niža. Iz finansijskih izveštaja vidi se da je prošle godine zaradila 11,8 milijardi dinara, što je za petinu više nego 2016. godine. Na trećem mestu je Komercijalna banka čiji je profit bio 8,1 milijardu dinara, slede Societe generale banka sa dobiti od 6,6 milijardi dinara, Unicredit sa dobiti od 6,6 milijardi dinara, koliko je zaradila i Raiffeisen banka.

Izvor: Politika

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,

1 thoughts on “Banke u Srbiji zaradile pola milijarde evra u 2017.

  • 18. 04. 2018. at 16:37
    Permalink

    za-ra-di-le… cudno ovi meksikanci pisu rec “ukrale”

Comments are closed.