Barbika koja je poletela u svemir

Različite misije su krenule, ili tek kreću put kosmosa. Čovek mašta o osvajanju Marsa i pronalaženju planeta koje liče na Zemlju, šalje u svemir različite instrumente i predmete. Sad je došao red i na jednu lutku.

PCPress.rs Image

Barbika je u popularnoj kulturi prisutna od 1959. godine. Učestvovala je u mnogim detinjstvima, imala različita zanimanja u zavisnosti od toga o kojoj se igri radi. U biografiju sada može da uključi i let u svemir, budući da su se dve lutke našle na letu Northrop Grumman Cygnus, koji se 19. februara zaputio u svemir. Sada su deo posade Internacionalne svemirske stanice, gde uživaju u tome što su prve lutke koje su se našle u kosmosu.

Eksperti za igračke ističu da ovo ipak nije prvi put da je neka Barbika postala astronaut, budući da se 1965. godine pojavila lutka  u kosmonautskom odelu – četiri godine pre nego što se Neil Armstrong spustio na Mesec. Čak 57 godina kasnije ova fantazija se pretvorila u stvarnost, a iz kompanije koja proizvodi ove lutke  kažu da se o tome dugo razmišljalo. Izgleda da misija nema neku naučnu poentu, ali je lutka u svemiru ipak veliki korak za Barbiku.

Pročitajte i:  Na Internacionalnoj svemirskoj stanici otkrivena bakterija-mutant

Izvor: Mashable

Facebook komentari: