BIZIT plus

BBC objavljuje sopstvenog Beeb glasovnog asistenta u beta verziji

Prošle godine BBC je objavio da radi na sopstvenom glasovnom asistentu, zvanom Beeb, koji je dizajniran da pomogne kupcima da iskoriste prednosti tehnologije glasovnih asistenata bez obzira na njihov naglasak. Postojeći asistenti i dalje imaju problema sa razumevanjem akcenta što je veliki problem u Britaniji, koja ima širok spektar akcenata uprkos maloj geografskoj veličini. Sada, Beeb ulazi u beta verziju za PC.

PCPress.rs Image

Beeb još uvek u povoju

Rana verzija softvera biće dostupna članovima Microsoft-ovog programa Windows Insider sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Microsoft zapravo igra ključnu ulogu u razvoju Beeb-a, pri čemu njegove usluge Azure AI koristi BBC za izgradnju infrastrukture koja stoji iza platforme. U prvoj verziji korisnici će moći da dobiju radio i uživo i na zahtev, muzičke mikseve i podkaste, kao i ažuriranje vesti i vremena. Međutim, to ne bi bio pravi govorni asistent bez nekoliko ubačenih zanimljivosti. Pitajte Beeb-a da vam ispriča šalu, i dobićete je dobiti od pisaca komedija BBC-a.

Beeb je još uvek u povoju, tako da verovatno možete očekivati nekoliko bagova u ovom trenutku. BBC, međutim, želi da čuje povratne informacije od korisnika, i kaže da će još funkcija biti dodato u narednim nedeljama i mesecima. To je potpuno ambiciozan projekat ako želi da parira Alexa ili Siri, ali kako glasovni asistenti postaju sve popularniji u britanskim domovima, a BBC je poštovan kao institucija, te bi ovaj projekat mogao da naiđe na naklonost od korisnika u Britaniji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: