BEKO ponovo u Srbiji

Beko, drugi najveći evropski brend bele tehnike, ponovo je u Srbiji sa ciljem da do 2018. godine na srpskom tržištu postane brend sa najvećim tržišnim učešćem u ovom sektoru, saopšteno je danas iz kompanije Beko Balkans.преузимање

 

Beko je u Srbiju došao sa dugoročnom strategijom razvoja i širenja poslovanja, a ono što očekujemo je da u prvoj fazi, u narednih nekoliko godina, imamo preko 100 zaposlenih.” – izjavio je Arel Atakol, generalni direktor kompanije Beko Balkans, i dodao:

Sigurni smo da je ovako ambiciozan plan moguć zbog toga što naši proizvodi primenjuju najsavremeniju tehnologiju dostupnu svakom potrošaču, a neka tehnološka rešenja, poput „Split&Cook“ tehnologije, prvi put donosimo na srpsko tržište“.

Kako u kompaniji Beko Balkans ističu, srpsko tržište je jedno od najbitnijih za Beko, što je razlog za osnivanje predstavništva u Beogradu, odakle se upravlja celim regionom Balkana, što uključuje tržišta Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Što se tiče planova za pokretanje proizvodnje, vrlo smo zaineteresovani da o tome razgovaramo. U ovom trenutku realizacija zavisi od ispunjenja naših poslovnih planova. Kada se približimo poziciji broj jedan, razmatraćemo i tu mogućnost u čemu imamo podršku Vlade Srbije,” –  istakao je Arel Atakol, generalni direktor kompanije Beko Balkans.

Pročitajte i:  Jedina AR tehnologija za asistenciju na košarkaškom terenu, dolazi iz Srbije

Beko je drugi najveći evropski brend bele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Internacionalni je brend kućnih aparata Arčelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. Arčelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%.

Inovacije, ili kako postići uštedu energije od 70%?

Beko svoj razvoj temelji na tehnologiji i inovacijama. Arčelik grupa ima osam centara za istraživanje i razvoj sa preko hiljadu zaposlenih istraživača. Više od trećine patenata iz Turske podnetih Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO) vlasništvo su Arčelik grupe, koja je jedina turska kompanija na globalnoj listi ove organizacije u prvih 200.

Beko nova linija proizvoda na srpsko tržište donosi trendove u tehnološkim inovacijama u domenu bele tehnike, a neki od ovih trendova su i prvi put na tržištu Srbije.

Pročitajte i:  Jedina AR tehnologija za asistenciju na košarkaškom terenu, dolazi iz Srbije

Potrošači u Srbiji sada imaju priliku da koriste Bekove proizvode koji imaju najmanju potrošnju vode i energije, poput mašine za veš sa ProSmart Inverter motorom koji ostvaruju 70% višu energetsku efikasnost nego druge mašine A+++ klase.

“Ono što naše proizvode čini vrhunskim je činjenica da su pouzdani, inovativni, sa modernim dizajnom, štede resurse i olakšavaju život naših potrošača sa svojim korisnim funkcijama i naprednom tehnologijom, poput Beko “Split&Cook” tehnologije, “Home Cream” dodatka za pravljenje domaćeg sladoleda, “EverClean” samočistećeg filtera, Pet hair removal, tehnologije koja omogućava uklanjanje dlake kućnih ljubimaca, itd.”naglasio je Arel Atakol, generalni direktor Beko Balkans.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,