Top50 2023

Berlinski Brother kongres

7089881223_64428d11c6Brother je jedan od lidera u oblasti štampe, ali je njegova popularnost u Americi i Zapadnoj Evropi znatno veća nego kod nas. Upravo zato smo se rado odazvali pozivu Brother Europe-a za Press Event 2012, koji je održan u Berlinu 17. i 18. aprila

Kompanija Brother je osnovana u Japanu daleke 1908. godine i tada se bavila proizvodnjom industrijskih mašina za šivenje. Tokom prošlog veka kompanija se razvila i proširila polje delovanja na rešenja za štampu i komunikacije. Najpoznatiji Brother proizvodi su štampači, multifunkcionalni uređaji i mobilna rešenja za štampu i obradu dokumenata.

Proslavljajući 50 godina od osnivanja filijale u Nemačkoj, čelnici kompanije su upoznali novinare iz cele Evrope sa novim, revolucionarnim proizvodima koji su razvijeni u Brother laboratorijama, a neki od njih su već pušteni u masovnu proizvodnju i prodaju. Pomenućemo neke od najzanimljivijih…

AiRScouter naočare

 

 

Sećate li se emisije Beyond Tomorrow, u kojoj su predstavljani tehnološki proizvodi koji idu ispred svog vremena? AirScouter predstavlja upravo takav jedan proizvod koji će možda promeniti naše shvatanje reprodukcije slika i video zapisa. To je minijaturni displej postavljen na specijalne naočare koji omogućava da video ili slika sa kompjutera ili smartfona bude vidljiva ispred posmatračevog oka. Iako je postavljen veoma blizu oka, displej emituje sliku koja deluje kao da je na metar od posmatrača. Ovo rešenje može biti veoma zgodno za preciznu proizvodnju, modelarstvo ili kretanje kroz nepoznat predeo, što neodoljivo podseća na augmented reality. Zamislite da šetate ulicom i istovremeno posmatrate detalje sa Google Maps-a koje emitujete sa svog telefona. Ove revolucionarne naočare je već sada moguće kupiti u Japanu po ceni od "samo" 1700 eura. Na videu ispod možete pogledati kako AirScouter načare mogu biti korisne prilikom kakvog preciznog rada:

Pročitajte i:  Epson predstavlja svoj prvi kompaktni ravni UV štampač namenjen industriji promotivnih materijala

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-ipNKk2lExo

Najbrži ink jet štampač na svetu

Ovaj štampač je zaokupio najveću pažnju posetilaca. To je novi MF inkjet iz serije X. Verovali ili ne, njegova brzina je čak 100 stranica u minutu, što je impresivno ako se uzme u obzir da je prosečna brzina inkjet štampača tek oko 20 stranica po minutu. Rad postaje lakši i efikasniji jer se za isto vreme odštampa 5 puta veća količina materijala. Nažalost, štampač ćemo pronaći na rafovima prodavnica tek za godinu dana, a cena još nije poznata.

Mobilni skeneri i minijaturni štampači

[JPG] Brother Product Image - QL 700 in situDa je mobilnost postala tržišni zahtev dokazuju modeli štampača i skenera koji staju u džep. Na primer, A4 skener DS Mobile 700 D teži svega 340 grama, dakle pola mase iPad-a (662 grama). Slična stvar je i sa maleckim PocketJet termalnim štampačem PJ 660 koji, uprkos gabaritima, štampa na A4 formatu. U Francuskoj ove male štampače koriste policajci koji na njima štampaju kazne, a da li će se ova moda primiti i kod nas, ostaje da vidimo.

Pročitajte i:  Epson predstavlja svoj prvi kompaktni ravni UV štampač namenjen industriji promotivnih materijala

Iskoristili smo priliku i porazgovarali i sa generalnim direktorom kompanije Brother. Toshikazu Koike je jasno izrekao nameru da Brother u Srbiji, uz pomoć distributera, preduzeća Solytron, zauzme jednu od prve tri pozicije na tržištu kada su u pitanju uređaji za štampu. Gospodin Koike je naglasio i posvećenost kompanije usavršavanju komunikacionih rešenja kao što je OmniJoin, napredna aplikacija za konferencijske video pozive koja po mogućnostima prevazilazi dosadašnja rešenja na tržištu.

Berlin smo napustili puni lepih utisaka, sa predosećanjem da će se Brother ubrzo odomaćiti u Srbiji, kao uostalom i drugi japanski brendovi.

Više fotografija sa događaja možete pogledati na sledećem linku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,