ePlaneta

Besplatno testiranje OneXplayer AMD konzole

Indiegogo startap One-Netbook, omogućio je gejmerima testiranje nove AMD ručne konzole za igre, pod nazivom “OneXplayer AMD Edition“. Kako iz OneNetbook-ovog tvita saznajemo, kompanija je omogućila prijavljivanje za test verziju na Join our testing program!!! (google.com). Prijavljivanje traje do 15.novembra 2021. godine. 

PCPress.rs Image

Pretpostavke o karakteristikama uređaja

Pored činjenice da će uređaj pokretati AMD čip, ne postoje nikakve druge informacije o karakteristikama konzole. Pretpostavka je da je uređaj dizajniran tako da ima sličnosti sa trenutnom OneXplayer kozolom, koju karakteriše 8.4-inčni displej, sa neverovatnom rezolucijom od 2560×1440 (358 piksela po inču). Osim toga, uređaj pokreće Intel-ov Tiger Lake i7-1185G7 procesor 11. generacije, Iris Xe integrisana grafika i 16 GB LPDDR4x-4266.

One-Netbook je na 720P testirao mnoge naslove igara, pokazujuči da je i u najlošijoj varijanti brzina kadrova oko 40 fps, u nekim od najzahtevnijih igara kao što su “Flight Simulator 2020” i “Forza Horizon 4”. Većina gejmera imala je brzinu kadrova od oko 60 fps i više.

Sa portala Tom’s Harware zaključuju da je, s obzirom na vreme testiranja, velika verovatnoća da će uređaj biti dosta sličan Intel-ovoj verziji, sa glavnim prilagođavanjima AMD APU. Postoji verovatnoća da će uređaj koristiti ili Ryzen 5 5600U ili Ryzen 7 5800U, poslednje AMD-ove ubrzane procesne jedinice.

Pročitajte i:  AMD Radeon 890M iGPU u Ryzen Strix Point navodno postiže rezultate blizu RTX 2050 na 3DMark Time Spy testu

Tom’s Hardvare problematizuje mogućnost da novi OneXplayer koristi Zen 3 APU, te tvrdi da će biti zanimljivo gledati kako se on slaže sa očekivanim Steam Deck-om. Tehnički gledano, AMD OneXplayer imaće prednost u pogledu snage CPU-ova, u odnosu na Steam Deck-ov dvojezgarni Zen. Što se tiče grafike, stvari bi mogle biti drugačije sa AMD-ovim postojećim Zen 3 APU-ovima, koji i dalje koriste Vega grafiku umesto RDNA2.

Izvor: Tom’s Hardware

 

 

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,