Biblioteka „Milutin Bojić“ nudi knjige za Android

Biblioteka „Milutin Bojić“ iz Beograda omogućila je korisnicima da knjige iz njene digitalne biblioteke mogu čitati na svojim mobilnim telefonima ili tablet računarima.

11-o-SMARTPHONE-facebook

 

Sadržajima digitalne biblioteke može se pristupiti preko adrese www.milutinbojic.rs/ebiblioteka, a u zbirci se nalazi veliki broj rukopisa pesnika Milutina Bojića, uključujući i rukopis antologijske pesme „Plava grobnica“. Tu su i gotovo sve knjige ovog autora objavljene za života, kao i posle njegove smrti. Takođe, u digitalnoj biblioteci mogu se pročitati i studije o Bojićevom delu, kao i prevodi pesama na engleski, francuski, ruski i grčki jezik.

S obzirom na to da se Biblioteka „Milutin Bojić“ nalazi na teritoriji opštine Palilula, formirana je i zavičajna digitalna zbirka, koja obuhvata knjige i periodiku koje se bave ovom opštinom.
U digitalnoj biblioteci može se pronaći još mnogo zanimljivih sadržaja, starih knjiga i publikacija koje su na ovaj način, digitalizacijom, sačuvane i date na korišćenje najširem krugu ljubitelja pisane reči. Naravno, sve potpuno besplatno, bazirano na načelu otvorenog pristupa znanju i informacijama.

Pokretanje Digitalne biblioteke „Milutin Bojić“ za Android publikacije dolazi u danu kad se obeležava Dan bibliotekara Srbije, a digitalna biblioteka „Milutin Bojić“ formirana je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

Facebook komentari:
SBB