Binance se registrovao kod indijskog finansijskog nadzornika

Kompanija pokušava da nastavi sa radom.

PCPress.rs Image

Berza je bilo zabranjeno da radi u Indiji u decembru

Binance, najveća svetska kriptovalutna berza, registrovala se kod indijske Finansijske obaveštajne jedinice (FIU). To obaveštenje je da visoki zvaničnik FIU-a.

Berzi je bilo zabranjeno da radi u Indiji u decembru zbog nepoštovanja lokalnih propisa kao deo akcije finansijskog nadzornika protiv offšor kripto berzi koje su radile u zemlji bez registracije.

Indija zahteva od pružalaca usluga virtuelnih digitalnih sredstava, poput kripto berzi, da budu registrovani kod FIU-a kao entitet za izveštavanje. Zatim i da se pridržavaju obaveza propisanih prema zakonima zemlje o sprečavanju pranja novca.

Iako se Binance registrovao kod FIU-a, može nastaviti sa radom samo nakon plaćanja kazne za prethodne nepoštovanja. Visina te jazne još nije određena, rekao je Vivek Aggarwal, direktor FIU-a. FIU je u decembru 2023. izdao obaveštenja sa razlozima za devet offšor kripto berzama zbog nepoštovanja lokalnih pravila.

Takođe, finansijski nadzornik je tražio od Ministarstva elektronike i informacionih tehnologija da blokira pristup online pristupu berzama.

Pročitajte i:  Šta se dogodilo kada je Indija zabranila TikTok?

Offšor kripto berza KuCoin takođe se registrovala kod FIU-a i nastavila je sa radom nakon plaćanja kazne od 3.45 miliona rupija (41,313 dolara), rekao je Aggarwal.

KuCoin je najavio registraciju u martu, ali nije podelio detalje o kazni.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *