Računari i Galaksija

Bitcoin pao ispod “psihološke granice” od 40.000 dolara

Pad bitcoin-a od 47% u odnosu na novembar prošle godine, nateralo je investitore da se zabrinu. Mišljenja analitičara su podeljena – valuta će ili kolapsirati, ili će, nakon velikog pada, naglo skočiti.

PCPress.rs Image

Mogući scenariji

Opadajući trend kriptovaluta mogao bi da znači njen skorašnji krah. Bitkoin je pao ispod “psihološke granice” od 40.000 dolara. Istovremeno je to pad od 47% za manje od 2 meseca. Smatra se da su razlog ovom naglom padu zdravstvene restrikcije širom sveta, kao i FED-ovo potencijalno okončanje niskih kamatnih stopa, zbog visoke inflacije u SAD.

Prema Coinmarketcap-u, Bitkoin je, u protekla 24 časa, izgubio do 13% vrednosti i trenutno vredi 36,500 dolara po coin-u. Prošle godine u ovo vreme, iznosio je 68,800 dolara. Neki analitičari smatraju da će se negativni trend vrednosti bitkoin-a nastaviti i da će, ukoliko padne do 30.000 dolara po coin-u, ubrzo potpuno kolapsirati. Zanimljivo je da uzrok ovom padu nisu nekakve iznenadne perturbacije među investitorima. Postoji struja analitičara koja, poučena pređašnjim primerima, smatra da bi se, nakon velikog pada, mogao dogoditi scenario naglog skoka kritptovalute, koji će stabilizovati valutu na duži period.

Pročitajte i:  Deepfake i prevare s kriptovalutama

Izvor: notebookcheck

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,