BIZIT 2022

BIZIT 2021 predavači – Drago Inđić, Suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK)

Doc. dr Drago Inđić, suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK), na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji ukazaće u svojoj prezentaciji “Preduzetnički kapital od starta do finiša” na spoznaje iz sopstvenog trodecenijskog iskustva domaćeg visokotehnološkog preduzetništva i kulturološke zakonitosti koje kroje sudbinu startupa i tržišta rizičnog kapitala. Sa Dragom smo već imali prilike da razgovaramo na temu hedž fondova, a ceo intervju možete pročitati na ovom linku.

PCPress.rs Image

Tri decenije posmatranja domaćeg visokotehnološkog preduzetništva Dragu su ukazale na određene kulturološke zakonitosti koje kroje sudbinu startup-a i tržišta rizičnog kapitala. Usled dominacije nekretnina kao pojma vlasništva, uz ostale faktore, “izlazi” su po pravilu bili usiljeni i prerani. Akumulirana “neopipljiva” a na kraju i realizovana vrednost firme je dominantno odraz menadžerske i vlasničke strategije i kulture. Procene rizika tajminga “izlaska” predstavljaju izazov ne samo za uspešne osnivače već i za najveće alternativne investicione fondove koji mogu stati iza njih, a odredišta novostečenog bogatstva često neće ispuniti visoke profesionalne investicione standarde. Sa aspekta mladih, posebno onih zaposlenih u najranijim fazama, kultura i vrednosti postaju faktori rizika u profesionalnim karijerama čija prevelika brzina može ugroziti blagostanje. Navedeni koncepti su ilustrovani primerima iz prakse koji kako Drago napominje moraju ostati anonimni, ali ponuđene metode sistematičnog testiranja i analize u cilju unapređenja vrednosti, posebno u agregatu, će biti transparentni.

U dva oficijelna dana konferencije BIZIT očekuje vas preko 50 eminentnih predavača i mogućnost da razmenite iskustva i primere iz prakse sa predavačima i kolegama. Ove godine ćemo se potruditi da pokažemo na koje je sve načine moguće pridobiti nove i zadržati stare klijente na turbulentnom tržištu koje svake godine postavlja neke nove zahteve. Ukoliko želite da budete deo ovogodišnjeg BIZIT‑a, prijavite se na sajtu bizit.rs i iskoristite popust za ranu registraciju. Vidimo se 3. i 4. novembra u Klubu poslanika ili tamo gde ste vi!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: