ePlaneta

Pet tehnoloških događaja koja su obeležila prošlu nedelju

Tehnologija nas svakog dana obaveštava o inovacijama, novim mogućnostima, performansama i modelima. Čini se da ona nikad ne miruje. Da li nam sve te promene znače? Tokom prošle nedelje desilo se pet značajnih tehnoloških događaja. Da vidimo u kojoj meri nam ove novine pomažu.

PCPress.rs Image

Apple, Microsoft i još ponešto…

Tokom prošle nedelje je predstavljeno pet novih uređaja Microsofta, u vidu sklopivog telefona, novih tableta i laptopova. Svi proizvodi su u okviru poznatog Surface brenda. Biće dostupni 5. oktobra i oslanjaju se na Windows 11. Predstavljaju poboljšane verzije prethodnih linija.

Apple je najavio novi Apple Wallet koji bi podržavao i sertifikat za vakcinu protiv COVID 19 koji bi bio dostupan u okviru ažuriranja softvera za iPhone. Nova funkcija se oslanja na standard SMART Health Cards u okviru kojih se mogu dobiti informacije vezane za vakcinaciju korisnika ili rezultate testa na COVID.

Coinbase je ponudila američkim zvaničnicima ideju o regulisanju kriptovaluta. Berza kriptovaluta planira da da predloge kako bi izgledali propisi. SEC (Komisija za hartije od vrednosti i berzu) jasno ukazuje da bi se takvim proizvodom kršili zakoni o hartijama od vrednosti.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Daylight alat za automatizaciju poslova poznat ranije pod nazivom FormHero je prošle nedelje prikupio 12,3 miliona dolara. Prikupljena sredstva će se iskoristiti za proširenje novih mogućnosti platforme za automatizaciju i izlazak na tržište.

Istraživanja Indeksa su pokazala da su restorani tokom 2021. godine pokazali veliku otvorenost za digitalna plaćanja. Rezultati su pokazali da je u proseku 67% prodaje ostvareno digitalnim narudžbinama. Poručivanje pokazuje tendenciju da se poveća za 13% ukoliko restorani ponude mogućnost naručivanja online.

Kako navedenih pet vesti utiče na naš život i koja je od njih važna?

Ako ste fan Microsofta radovaćete se njihovim novim uređajima, ali da li su oni zaista revolucionarno drugačiji? Reklo bi se da novi uređaji ne donose nikakve značajne promene i da je njihova osnovna uloga da se poveća prodaja.

Apple Wallet pokazuje da je tehnologija fleksibilna i da može da se prilagodi promenama. Takođe, ova vest pokazuje da tehnologija može da da odgovore i rešenja za brojne situacije. Ali da li nam zaista treba Apple Wallet, u Srbiji, kada putem QR code, obične aplikacije, možemo da očitamo svoj zeleni sertifikat ili PC test? Zapravo ne.

Pročitajte i:  WordPad je mrtav, ali Notepad konačno ima proveru pravopisa

Coinbase ideja može da bude revolucionarna ukoliko bi došlo do usvajanja njihovih predloga. Međutim, sva je prilika da se to neće desiti. Ipak, kriptovalute kreiraju kontrajavnost koja postaje sve moćnija. Može se zamisliti da će ova valuta biti u budućnosti mainstream, kao što je slučaj sa Salvadorom.

Daylight aktivnosti za sada nemaju veći značaj, dok rezultati Indeksovog istraživanja imaju veliki potencijal. Ovu vest treba označiti kao najvažniju vest od izdvojenih pet vesti iz prošle nedelje. Ponašanje i očekivanje potrošača je najznačajnija informacija za svako poslovanje.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,