BIZIT plus

BIZIT 2023: eZdravstvo u Srbiji – dokle smo stigli, gde je zapelo?

Iako nije njen gradivni element, eZdravstvo predstavlja jedno od ključnih polja primene tehnoloških rešenja Četvrte industrijske revolucije.

PCPress.rs Image

Veštačka inteligencija, obrada ogromnih količina podataka u realnom vremenu (Big Data Anatytics), automatizacija i robotizacija, Internet stvari (IoT), telemedicina i potpuni prelazak na klaud dostignuća su koja svoju praktičnu realizaciju traže možda ponajviše upravo u domenu eZdravstva.

Svetska zdravstvena organizacija eZdravstvo određuje kao efikasno i bezbedno korišćenje informacionih i komunikacionih tehnologija u funkciji podrške zdravlju i aktivnostima koje su sa njime u vezi: medicinskim uslugama, zdravstvenom nadzoru, stručnoj edukaciji i literaturi, istraživanjima i razvoju i drugim.

Iza ove stručne definicije, međutim, nalaze se vrlo konkretne, tektonske izmene čitave paradigme funkcionisanja sistema zdravstvene zaštite i usluga, ali i primena inovativnih medicinskih procedura i alata, do skora nezamislivih široj javnosti.

eZdravlje će biti zapažena tema ovogodišnje konferencije BIZIT. Pored razmatranja globalnih trendova i aplikacija, biće reči i o odnosu naše države prema ovoj oblasti i koliko je njena implementacija kod nas deo rešenja za sistemske probleme koji tište naš sistem zdravstvene zaštite i usluga.

Pročitajte i:  BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje - Predstavljamo predavače - Miroslav Varga

Na panelu “E-zdravlje: Srbija – kula zdravlja” govoriće Dragana Nikolić (Roche), Marijana Vasilesku (Medigroup), Vukašin Radulović (Heliant), Miloš Nikolić (Galenika), Strahinja Mavrenski (MNA), Vasilije Kodžopeljić (Schneider Electric), uz uvodno izlaganje i moderaciju Uroša Bogdanovića.

Facebook komentari: