BIZIT plus

BIZIT seminar: Ko su govornici?

Na drugom BIZIT seminaru o prenosu vlasništva i upravljanja u porodičnim kompanijama, 11. Marta u Klubu poslanika će se okupiti kompetentni govornici koji će pokrenuti mnoge značajne teme i odgovoriti na ključna pitanja u procesu tranzicije vlasništva i upravljanja u privatnim kompanijama.

PCPress.rs Image

U uvodnom predavanju dr Mirele Alpeze govoriće o tome zašto samo 30% preduzeća bude uspešno u procesu tranzicije sa jedne na drugu generaciju, dok 40% bude prodato a 30% likvidirano. Sem šire slike o tome šta se dešava i kod nas i u svetu od nje ćemo čuti i koji su ključni razlozi (ne)uspeha procesa tranzicije. O tome kako je profesionalizovan Termovent komerc, kakva je u celom procesu bila uloga osnivača, naslednika i menadžera i koje su glavne pouke za njih govoriće Andrija Perović, generalni direktor kompanije, II generacija.

Svetlana Radenković će govoriti o arhetipu osnivača, porodičnoj dinamici, barijerama kod osnivača i naslednika, kako ih prevazići i društvenom kontekstu u kojem se odvija proces prelaska sa prve na drugu generaciju. Boris Vukić, autor prve knjige o porodičnim kompanijama kod nas „Osnivači, naslednici, menadžeri“ koja je nastala na osnovu svetske literateure i domaće prakse podeliće svoja desetogodišnja iskustva i pouke u radu sa našim kompanijama.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

PCPress.rs Image

Adnan Misimović ima tek 34 godine a već je šestu godinu na čelu porodične firme Megamix iz Sarajeva, koja pruža usluge logistike i distribucije, i broji 180 zaposlenih a generiše 17 miliona evra prihoda. Govoriće nam o tome kako je tekao proces njegove pripreme, zajedničkog rada, kako je izgledalo povlačenje oca iz operativnog upravljanja i šta su njegove osnovne pouke za naslednike, osnivače i menadžere. Šta možemo očekivati od Bojana Žepinića, direktor TPA kancelarije u Srbiji i član Upravnog odbora TPA Grupe dovoljno je jasno iz naslova njegovog izlaganja „Poresko planiranje kod porodičnih kompanija“

Ana Lečić, mlada, talentovana glumica će pričati o tome da li je prednost ili mana biti dete poznatog i uspešnog roditelja, kako se bori sa floskulom da „Ispod visokog hrasta trava teško niče“, dobija li zbog toga lakše ili teže uloge i sami ćemo moći da zaključimo da li je lakše deci umetnika ili privrednika. Za video obraćanje dr Isak Adižes je izabrao drugačiju temu od onih na koje smo od njega navikli. Nakon 50 godina uspešne primene njegove metodologije u kompanijama jedna od njegovih „drugih karijera“ je savetovanje porodica, o tome je napisao knjigu i sa nama će podeliti glavne pouke.

Pročitajte i:  BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje - Predstavljamo predavače - Miroslav Varga

PCPress.rs Image

Od Ivana Stankovića, osnivača i vlasnika agencije Communis, očekuje se motivacioni govor za sve učesnike seminara, bili oni naslednici, osnivači ili menadžeri. Za svakoga od nas biće nadahnuće da čujemo „Kako prepoznati, zgrabiti i iskoristiti prilike“ bez obzira u kojem smo životnom dobu. Advokat Milovan Zvijer će govoriti o pravno obavezujućim dokumentima i onima koji nisu zakonski obavezni ali su i te kako potrebni da bi se obezbedila dugovečnost porodičnih kompanija. Pre završnog panela, na binu će se vratiti Boris Vukić da bi svim učesnicima seminara pomogao da naprave procenu koliko su napredovali u pripremi naslednika, kompanija, osnivača i porodica i da li znaju šta im je činiti u budućnosti.

Do danas, za učestvovanje na seminaru je stiglo 122 prijave, od kojih je 71 osnivač ili vlasnik. Pridružite nam se i vi 11. marta u Klubu poslanika. Biće to dan za pamćenje, čućete puno odgovora ali i otvoriti mnoga pitanja o smeni generacija u vašim kompanijama. Prijave se zatvaraju u petak, ostalo je još malo slobodnih mesta pa predlažemo da se prijavite već danas. Vidimo se na BIZIT-u!

Facebook komentari: