#BIZIT2016: ISACA

Neminovnost sadašnjosti je da kompanije sve više zavise od tehnologije, a posebno od informacionih sistema kako bi povećali produktivnost i ostvarili uštede u troškovima, a sve zarad povećanja profita. Stoga, sistemi za prikupljanje i skladištenje podataka trebaju da budu zaštićeni od sve sofisticiranijih pretnji, kao i da budu usklađeni sa regulatornim zahteve koji su sve složeniji i opterećujući.

image4_ova-kao-uvodna-slika

Ključ za maksimalno iskorišćenje mogućnosti odnosno vrednosti koje nove tehnologije nude i smanjenje na prihvatljivi minimum značajnih rizika koje nove tehnologije donose, kao i održavanje usklađenosti poslovanja, je sposobnost menadžmenta i zaposlenih da se suoče sa današnjim izazovima i da budu spremni za sledeće tehnološke izazove. Sa više od 115.000 članova u 180 zemalja, ISACA posvećeno radi na tome da obezbedi da svi članovi budu među najkvalifikovanijim stručnjacima i najsposobnijim da za kompaniju pospeše i olakšaju postizanje uspeha širom sveta.

image4_ova-kao-uvodna-slika

ISACA omogućava menadžmentu i zaposlenima da iskoriste globalne resurse tako što im omogućava:

  • pristup najnovijim tehnološkim standardima i najboljim praksama,
  • da budu toku sa novim izazovima i mogućnostima,
  • upotrebu najnovijih alata, tehnika, istraživanja i razmišljanja,

U oblastima upravljanja ICT-om, IT Rizika, IT kontrola,  IT Sigurnosti i IT reviziji.

image5

Isto tako,  ISACA omogućava sledeće programe sertifikacije koji su globalno prihvaćeni i priznati:

  • Sertifikovani revizor informacionih sistema (CISA® – Certified Information Systems Auditor) predstavlja globalno prepoznati sinonim za iskusnog revizora IS, profesionalca koji sagledava kontrole i sigurnost sistema. Više od 115.000 profesionalaca poseduje CISA od ustanovljenja ovog sertifikata, davne 1978. godine.
  • Sertifikovani menadžer informacione sigurnosti (CISM® – Certified Information Security Manager), prepoznaje lidera koji upravlja informacionom sigurnošću organizacije. Više od 27.000 je sertifikovano od uspostavljanja sertifikata 2007. godine.
  • Sertifikat upravljanja IT organizacijom (CGEIT® – Certified in the Governance of Enterprise IT), za profesionalce koji pružaju konsultantske i upravljačke servise u IT sektoru. Više od 6.000 profesionalaca poseduje CGEIT sertifikat od 2010. godine.
  • Sertifikat za upravljanje rizicima i kontrolama u okviru IT sistema (CRISC™ – Certified in Risk and Information Systems Control™), za profesionalce koji imaju iskustva u identifikovanju rizika, procene i provere, zatim u procesima monitoringa rizika i odgovora na rizike. Preko 18.000 profesionalaca poseduje ovaj sertifikat od 2010. godine.
  • Cybersecurity Nexus (CSX), nova platforma koja kontinualno prati sigurnost i profesionalni program ISACA-e, u cilju obučavanja profesionalaca za sajber sigurnost.

Tačnije, ISACA omogućava da sve gore navedeno bude direktno primenjeno na upravljanje i dostizanje strateških ciljeva kompanije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,