BlackBerry ulazi na tržište e-motora?

U jednoj od kolaboracija koje nisu baš očekivane u novoj godini, BlackBerry se udružuje sa Damon Motorcycles-om u kreiranju električnog motocikla. Ovo nije BlackBerry Mobile koji sada pravi Android telefone, već ostaci originalne kompanije Research In Motion koja je sada BlackBerry Limited i specijalizovana je za poslovni softver.

PCPress.rs Image

Hypersport Pro Electric Superbike, biće predstavljen na CES-u, koristiće BlackBerry-jev QNX operativni sistem kao osnovu za svoj CoPilot sistem upozorenja. Sistem koristi radar, kamere i druge senzore za praćenje brzine i pravca objekata koji se kreću u blizini motocikla, kako bi upozorio vozače kada se neki objekat približava, što bi moglo da predstavlja sigurnosni problem.

Iz kompanije BlackBerry poručuju da je napredni sistem upozorenja na sudare veoma bezbedan i da nudi „naglašenu svesnost situacije“ i „veći stepen bezbrižnosti“ vozačima.

Hypersport Pro će biti limitirano izdanje motocikla, a posetioci CES-a, moći će da ga isprobaju na BlackBerry štandu, gde će moći da sednu na nepomičan motocikl sa VR funkcijama za simulaciju iskustva na putu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: