BIZIT plus

Blizzard igre se vraćaju u Kinu ovog leta

Izdavač je konačno postigao novi dogovor sa NetEase-om.

PCPress.rs Image

NetEase je 15 godina nadgledao Blizard-ove igre u Kini

Blizard-ove igre će ponovo biti dostupne u Kini, nakon više od 15 meseci od kada su naslovi poput World of Warcraft i Overwatch 2 nestali sa mreže na najvećem svetskom tržištu igara. Blizard je obnovio svoj licencni sporazum sa dugogodišnjim partnerom NetEase-om i mnoge od njegovih igara vratiće se u Kinu u narednim mesecima.

NetEase je 15 godina nadgledao Blizardove igre u Kini, ali njihov sporazum je istekao u januaru 2023. godine. To je dovelo do gašenja igara poput Hearthstone-a i Starcraft-a. Dve strane su razgovarale tokom protekle godine i konačno su postigle novi dogovor.

Potrebno će malo vremena da Blizard i NetEase reše tehničke probleme i pripreme se za ponovno lansiranje. Očekuje da će igre ponovo biti dostupne u Kini počevši od ovog leta. Prema izveštaju Bloomberg-a, igrači će moći da nastave sa napretkom koji su prethodno ostvarili na svojim nalozima.

Blizard bi mogao dobiti značajan podsticaj za svoje finansijske rezultate povratkom svojih igara u Kinu. Overwatch je jedna od popularnijih igara tamo. Navodno, većina gledalaca Overwatch lige u kasnijim sezonama dolazila iz Kine. Jedan profesionalni tim sa sedištem u Kini uopšte nije igrao tokom poslednje sezone OWL-a 2023. godine.

Pročitajte i:  Kina naređuje državnim mobilnim operaterima da zamene strane čipove

Microsoft je takođe postigao poseban dogovor sa NetEase-om

Pored toga, kineskim igračima će prvi put zvanično biti omogućeno igranje Diablo IV, koji je Blizard objavio prošlog juna i odmah postigao uspeh. Diablo Immortal je ostao dostupan u Kini tokom spora sa NetEase-om jer je ta igra bila predmet posebnog sporazuma.

U međuvremenu, matična kompanija Blizard-a, Microsoft, postigla je poseban dogovor sa NetEase-om. Istraživaće mogućnost donošenja NetEase igara na Xbox konzole i druge platforme.

“Blizard i NetEase su obavili neverovatan posao obnavljajući našu posvećenost igračima. Blizard-ovi univerzumi su deo života igrača u regionu već mnogo godina”, rekao je Fil Spenser, izvršni direktor Microsoft Gaming-a. “Povratak legendarnih Blizard-ovih igara u Kini dok istražujemo načine da donesemo više novih naslova na Xbox pokazuje našu posvećenost donošenju više igara većem broju igrača širom sveta.”

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *