ePlaneta

Bose zatvara veliki broj prodavnica širom sveta

Popularna audio kompanija, Bose, najavila je zatvaranje velikog broja svojih prodavnica. Na sreću, to nije zbog loših poslovnih rezultata, već zbog činjenice da je popularnost online kupovine značajno smanjila interes korisnika da njihove proizvode kupuju u prodavnicama. Testiranje proizvoda uživo bilo je pri vrhu prioriteta kupaca tokom 90-tih godina prošlog veka kada je Bose otvorio svoju prvu prodavnicu, ali tokom godina, navike kupaca kvalitetnih audio proizvoda su se menjale. Na primer, neki od novih Bose proizvoda, kao što su slušalice sa aktivnim smanjenjem buke, sportske in-ear slušalice i pametni zvučnici, gotovo da se ekskluzivno prodaju online putem.

PCPress.rs Image

Biće zatvorene sve Bose prodavnice u Severnoj Americi, Evropi, Japanu i Australiji, ukupno njih 119. Preostalih 130 prodavnica u ostalim delovima sveta (od kojih je najviše u Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Indiji, Južnoj Koreji i Jugoistočnoj Aziji) i dalje će nastaviti da rade, jer u tim državama i dalje vlada veće interesovanje za kupovinu proizvoda u prodavnici u odnosu na online kupovinu. Bose proizvodi će se i dalje prodavati na njihovom sajtu i na drugim online prodavnicama, kao što je Amazon.

Pročitajte i:  Motorola i Bose predstavljaju nove moto buds+ slušalice

Bose nije naveo koliko radnika će zbog ove odluke ostati bez posla, ali se sigurno radi o nekoliko stotina ljudi. Uglavnom, kompanija je najavila da će im ponuditi otpremninu i pomoć prilikom pronalaženja novog posla.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,