Call of Duty i mera protiv varalica

Igra Call of Duty se već neko vreme dovodi u vezu s varalicama, pa je u novembru najavljeno da će ubuduće biti izbacivane iz čitavog serijala, ne samo iz igre u kojoj varaju. Sada su tu i neke nove mere.

PCPress.rs Image

Varanje je u igrama česta stvar, a najveći problem je u tome što utiče na iskustvo onih igrača koji žele da igraju bez prečica i povlastica. Početkom 2020. godine u Call Of Duty se ušunjao malver, maskiran u cheat, pa se tumačio i kao neka vrsta kazne za one koji menjaju pravila igre.

Radilo se o nastavku Warzone u kojem se mnogo varalo, pa je samo u martu 2020. banovano oko 30 hiljada igrača. Potera za prevarantima privukla je pažnju tradicionalnih hakera, koji su shvatili da je igra povoljno tle za distribuciju malvera. Tako je na scenu stupio CoD Dropper v0.1 – kanal za distribuiranje virusa. Žrtve su softver preuzimale u uverenju da će im doneti prednost u igri, te trikove uz pomoć kojih će pobeđivati druge igrače. Umesto toga su napadačima otvorili put do svojih računara.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Ghostrunner

Call of Duty: Warzone se oslobodio malvera, ali to ne znači da varalice mogu da odahnu. U igru je stigao Ricochet, novi PC kernel drajver koji je oružje protiv nefer igrača. Pretpostavlja se da će se promena osetiti 8. decembra, prvo u Aziji, a potom i u ostalim delovima sveta. Korisnici će znati da je aktivan kada vide Ricochet logo prilikom pokretanja igre.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,