Call of Duty: Kad varalice upropaste igru

Oni koji varaju u okviru igre Call of Duty: Warzone utiču na kvalitet, što je mnoge profesionalne igrače već primoralo da odustanu.

PCPress.rs Image

Različite prečice i cheat softveri utiču na kvalitete novog battle royale hita, pa je veliki broj igrača skrenuo pažnju da Activision, koji je igru objavio, te Infinity Ward koji ju je razvio, ne reaguju kako bi trebalo. Eksperti upozoravaju da je varanje u video igrama sve kompleksnije, te da se u poslednjih godinu dana pogoršalo. Kada su „pucačke“ igre u pitanju, na to najviše utiču takozvani „aimbotovi“, koji olakšavaju ciljanje meta, te varalicama omogućavaju da u rekordnom roku eliminišu veliki broj drugih igrača. Pored njih na kvalitet igranja utiču i „wallhacks“, koji otkrivaju pozicije drugih igrača, pa oni koji varaju imaju veliku prednost, jer znaju gde se neprijatelji nalaze.

Warzone je prilično ugrožen, pa je sve više onih koji odustaju od igre. Nije bio pošteđen ni Warzone turnir, što je dodatno uvećalo problem, najviše zbog toga što su u igri bile i nagrade u ukupnoj vrednosti od 250 hiljada dolara. Varanje ipak nije problem koji pogađa isključivo novi Call of Duty nastavak, pa se dovodi u vezu i sa igrama kao što su PUBG, Destiny 2, Valorant.

Problem je zahvatio i konzole, pa varalice mogu da nabave i posebnu opremu, koja je modifikovana tako da olakšava ciljanje meta, te druge operacije koje donose prednost. Developeri na probleme obično sporo reaguju, a prodaja softvera i drugih pomagala za varanje donosi velike prihode, što znači da bi problem ubuduće mogao samo da se pogoršava.

Pročitajte i:  Gejming i jahanje: Konji u video igrama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,