Canon 19. godinu uzastopno prvi na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata s izmenjivim objektivima

Canon Inc. objavio je da su njihovi digitalni fotoaparati s izmenljivim objektivima (digitalni SLR i fotoaparati bez ogledala) održali poziciju br. 1 udela u globalnom tržištu tokom 19 uzastopnih godina, od 2003. to 2021. godine.

PCPress.rs Image

19 godina dominacije

Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima – CMOS senzore slike, procesore slike i izmenljive objektive – u okviru centralnog koncepta „Brzina, udobnost i visoki kvalitet slike“. Time je okupljena široka paleta proizvoda – od vodećih modela visokih performansi u koje profesionalci imaju puno poverenje, do osnovnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno rukovanje, kao i bogat izbor objektiva RF i EF serije koji omogućavaju širok dijapazon kreativnog izražavanja – kojom Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe klijenata.

U osvit digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D (EOS Digital Rebel ili EOS Kiss Digital u drugim regijama) septembra 2003. Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetitivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio scenu za rast tržišta digitalnih SLR-ova. Od tog trenutka, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u. Lansiran oktobra 2018. godine, EOS R sistem nastao je zbog Canon-ove želje da napravi savršen nosač objektiva i da maksimalno poveća privlačnost svojih novih RF objektiva. Canon je od tada nastavio da proširuje opseg grafičkih kreativnosti i novih mogućnosti za vizuelno izražavanje, uključujući predstavljanje modela EOS R5 – prvog fotoaparata koja ima 8K video snimanje – u julu 2020. godine.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

PCPress.rs Image

Canon je 2021. godine najavio EOS R3 fotoaparat punog formata bez ogledala (lansiran novembra 2021. godine) koji ima visoke performanse i pouzdanost koje zahtevaju profesionalni korisnici i entuzijaste, kao i osam novih RF objektiva3. U isto vreme dok je dodatno proširivao svoju ponudu kroz nova lansiranja poput EOS VR sistema, Canon je uspeo da osigura prvu poziciju u udelu na globalnom tržištu 19. godinu zaredom.

Canon će nastaviti sa usavršavanjem raznovrsnih grafičkih tehnologija zasnovanih na njegovoj primarnoj optičkoj tehnologiji, istovremeno dodatno ojačavajući i proširujući EOS seriju fotoaparata i RF/EF seriju objektiva, čime otvara nove mogućnosti beleženja slika radi ispunjenja zahteva sve raznovrsnijih korisnika i promovisanja širenja foto i video kulture.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,