BIZIT plus

Canon predstavio najmanji DSLR aparat na svetu – EOS Rebel SL1

Samo je pitanje vremena kad će tehnološki lideri, kao što je Canon, predstaviti nešto novo – ali je isto tako pitanje koliko su ti noviteti stvarno značajni. Ovog puta je Canon nastupio sa nečim što zaista privlači pažnju.

EOS-Rebel-SL1-2Da bi postigao male dimenzije DSLR aparata, Canon je morao da primeni neke kompromise, ali ne prevelike. EOS Rebel SL1 koristi manju bateriju, koja je smeštena u manji rukohvat, a rezultat je aparat mase samo 400 grama, za oko 30% manji od drugih modela serije Rebel. U njemu se nalazi APS-C CMOS senzor rezolucije 18 megapiksela i hibridni sistem za autofokus. Slike i video-snimke možete da gledate na ekranu osetljivom na dodir, a rafalne snimke pravi brzinom od četiri slike u sekundi. Može da snima video Full HD rezolucija sa 30 sličica u sekundi, a opseg osetljvosti je ISO 100-25.600.

Donekle je sličan starom modelu T41, ali je manji od njega i lakši za korišćenje. U prodaji će se pojaviti krajem aprila, širom sveta, a preporučene cene za Evropu se 650 evra za telo, odnosno 800 evra za komplet sa standardnim objektivom.

 

 

 

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,