Računari i Galaksija

Canon SELPHY CP790 foto printer

canonPametni, kompaktni foto printer koji štampa kvalitetne foto kopije. To je ukratko osnovni marketinški moto kojim je ovaj model juče promovisan u Amstelveen-u, Holandija.
Dizajniran je tako da omogući jednostavnu upotrebu, što i treba da bude suštinski motiv kod ovakvih modela. Kao prvo, za štampanje fotografija nije neophodan PC. Veliki 3” LCD displej, navigacioni točkić i par dodatnih tastera, dovoljni su za upravljanje štampom. Ugrađeni PictBridge port i raspoloživi slotovi omogućavaju štampanje sa skoro svih tipova digitalnih aparata i memorijskih kartica. Korisnici mogu pokrenuti print fazu i sa mobilnih telefona preko Infra-red i Bluetooth veze. Klasičan postcard format (100mm X 148mm) otštampa se za samo 47 sekundi. Opcione kasete za papir dopuštaju rad i sa dodatnim formatima primerenim ovoj klasi uređaja: Wide Size (100mm X 200mm), CreditCard Size (54mm X 86mm).selphy-cela

SELPHY CP790 koristi dye-sublimation proces sa specijalnim premazom (na papiru) koji štiti od naknadnih vlaženja. Sama slika, čuvana u albumu, može da traje 100 godina.
Uređaj poseduje automatske funkcije za korekciju “crvenih očiju”, optimizaciju tona kože i uklanjanje zrna. Tu je i opcija MyColor preko koje se lako postižu Sepia, Vivid i Black&White efekti.
Ako baš poželite, možete svoje fotografije štampati i u formi albuma, čemu pomaže šest šablona sa poljima za propratni tekst i raznim tipovima pozadina. Slike se prilikom postavljanja u album mogu skraćivati i doterivati, uz mogućnost da se podacima doda i datum iz Exif-a.

Pročitajte i:  Profesionalni fotoaparati će uskoro stavljati digitalni potpis na fotografije

Uz ovaj štampač dobijate i Canon Solution Disk sa softverom za manipulaciju, skladištenje i štampanje slika. Podržane su i Windows i Macintosh platforme.
Napomenimo i to da SELPHY poseduje i baterijsko napajanje, što mu omogućava značajnu autonomiju.
ambient

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: