PC Press Studio

Canon: Više snage, više detalja – PowerShot SX20 IS i PowerShot SX120 IS

PowerShot SX20 IS FSL malaKompanija Canon predstavila je dva nova digitalna fotoaparata: PowerShot SX20 IS koji ima širokougaoni objektiv uvećanja 20x i omogućava foto-entuzijastima da se približe izabranom subjektu, i PowerShot SX120 IS koji je jednostavan za upotrebu, ima 10x optički zum i visoku rezoluciju. 

Canon PowerShot SX20 IS – napredne performanse i jednostavna upotreba

Fotoaparat PowerShot SX20 IS ima rotirajući PureColor LCD ekran od 2,5 inča sa potpuno ručnim kontrolama, što će fotografima obezbediti veći spektar kreativnih mogućnosti. Naslednik modela SX10 IS ima širokougaoni objektiv od 28 mm sa 20x optičkim uvećanjem i „Ultrasonic Motor“ i „Voice Coil Motor“ koji obezbeđuju brzo i tiho kadriranje i zumiranje i čine ovaj fotoaparat nenametljivim i jednostavnim za upotrebu, bilo da se radi o fotografisanju ili snimanju video zapisa.
Senzor rezolucije 12,1 megapiksela sposoban je da zabeleži svaki trenutak do neverovatnih detalja uz obradu slike procesorom DIGIC 4 i adekvatno smanjenje šuma. Fotografije poboljšava tehnologija optičkog stabilizatora slike (IS) koja pomaže u smanjenju zamućenja slika i posledica vibracija fotoaparata. Tu je i tehnologija „i-Contrast“ koja automatski sprečava preosvetljenost i zadržava osenčenost objekata što korisnicima daje značajnu prednost u fotografisanju pri slabom osvetljenju i to bez upotrebe blica.
Fotoaparat PowerShot SX20 IS je odličan izbor za korisnike svih nivoa fotografskog iskustva. Korisnici sa više iskustva mogu da koriste prioritete ili čak potpuno ručnu kontrolu. Poboljšani režim „Smart Auto“ i tehnologija detekcije scene obezbeđuju jednostavnost upotrebe tako što detektuju lica, udaljenost, kretanje, boje i osvetljenost kadra, a aparat bira jednu od 22 promenljivih scena kako bi optimizovao podešavanja za najbolje rezultate.
Od karakteristika koje čine fotografisanje još jednostavnijim, tu su detekcija lica, tajmer za autoportrete, automatska korekcija efekta crvenih očiju, tehnologija detekcije pokreta i „Servo AF/AE“ koji omogućava korisnicima da izaberu subjekat u kadru dok fotoaparat kontinuirano podešava fokus i ekspoziciju. U korisničkom interfejsu nalaze se i korisni „Saveti i trikovi“ (Hints & Tips), kratki opisi funkcija koji pojednostavljuju korišćenje fotoaparata i ohrabruju korisnika da istraži funkcije i napravi još bolje fotografije.

Pročitajte i:  Profesionalni fotoaparati će uskoro stavljati digitalni potpis na fotografije

PowerShot SX120 IS FSL malaPowerShot SX120 IS – napredna tehnologija, fleksibilan zum, savršeni portreti
Digitalni kompaktni fotoaparat PowerShot SX120 IS ima fleksibilan objektiv sa 10x optičkim zumom, procesor DIGIC 4 za obradu fotografija i režim „Smart Auto“, zahvaljujući kojima omogućava izuzetan kvalitet i jednostavnost upotrebe. Pored impresivne snage i korisnih funkcija, ovaj modeli ima i ergonomski zaobljen dizajn i malu težinu, a naslednik je popularnog modela PowerShot SX110 IS.
PowerShot SX120 IS je idealan za upotrebu u najrazličitijim prilikama, na primer porodičnim odmorima ili sportskim aktivnostima u školi kada je dodatni zum izuzetno koristan. Smanjenje šuma i posledica vibracija fotoaparata postiže se kombinacijom Canon-ovog stabilizatora slike (IS), automatskog podešavanja ISO osetljivosti i tehnologijom automatske detekcije pokreta. Senzor rezolucije 10 megapiksela i procesor DIGIC 4 obezbeđuju oštre detalje, odlično vreme odziva i prirodnu reprodukciju boja, a tehnologija i-Contrast  olakšava fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja.
Za jednostavno fotografisanje, tu su i režimi „Smart Auto“ i „Easy“ sa tehnologijom detekcije scene. Analizirajući ljude, udaljenost, osvetljenje i boje u sceni, fotoaprat automatski bira jednu od 18 scena i optimizuje podešavanja za najbolje rezultate. Kadriranje i pregled fotografije su takođe jednostavni zahvaljujući kvalitetnom LCD ekranu dijagonale od 3 inča.
Iskusniji korisnici mogu izabrati podešavanja prioriteta otvora blende i ekspozicije, a postoji i režim potpuno ručne kontrole koji je savršen za korisnike koji žele da eksperimentišu pri fotografisanju. Fotoaparat PowerShot SX120 IS može da snima i video zapise u VGA formatu sa zvukom. 
Model PowerShot SX120 IS ima i tehnologiju detekcije lica koja prepoznaje do 35 likova u sceni i vrši automatsku korekciju efekta crvenih očiju, detekciju lica AF/AE/FE i tajmer za autoportrete – odličnu funkcionalnost za grupne snimke i autoportrete koja obezbeđuje da fotoaparat čeka dok ne detektuje još jedno lice u kadru pre okidanja. Dodatna fukcionalnost je opcija „Izbora i praćenja lika“ za savršenu fotografiju jedne osobe u velikoj grupi ljudi.

Pročitajte i:  Canon pokušava da sruši tržište čipova jeftinim mašinama

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,