BIZIT plus

Četiri XBOX ekskluzive stižu na PS5 i Switch

Vremena se menjaju na Xbox-u. Lideri brenda su potvrdili planove da donesu više Xbox igara na druge platforme, a to gotovo definitivno znači PlayStation 5 i Nintendo Switch. Obe ove konzole imaju daleko veću bazu instaliranja od Xbox Series X/S.

PCPress.rs Image

Menjanje taktike zbog potencijalnog profita

U najnovijem izdanju zvaničnog Xbox podkasta, izvršni direktor Microsoft Gaminga kaže da njegov tim donosi četiri svoje igre na „druge konzole“. Nije naveo naslove, ali suprotno prethodnim glasinama, Starfield i Indiana Jones i Great Circle za sada ne dolaze na PS5 ili Switch. Xbox igre koje dolaze na PlayStation i Switch su na Xbox-u i PC-u već najmanje godinu dana.

Xbox još uvek neće obavezati na prenos drugih naslova na više platformi osim te četiri igre. Pozvao je ljude koji igraju igre na „onim drugim platformama“ i da ne pretpostavljaju da će svaka Xbox igra doći na njihove sisteme, ali je sugerisao da će njegov tim voditi beleške na osnovu uticaja prve četiri igre i preuzimati stvari odatle.

Pročitajte i:  Značajan trenutak za Microsoft: Prvi put su Games nadmašile Windows

Međutim, ovo ne označava veliku promenu u strategiji. Filozofija Xbox-a je dugo bila u pomaganju igračima da pristupe njegovim igrama sa bilo kog mesta, uključujući i preko clouda. Microsoft takođe gleda unapred na sledeći Xbox. Microsoftova divizija igara izgleda znatno drugačije nego pre nekoliko meseci. Kompanija je konačno završila svoje dugotrajno preuzimanje Activision Blizzarda od 68,7 milijardi dolara u oktobru.

Iako je akvizicija Activision-a odmah i značajno poboljšala krajnji rezultat Microsoftovog odeljenja za igre na sreću, kompanija nastoji da taj deo poslovanja učini profitabilnijim. Smanjenje broja zaposlenih je jedan od načina da se to uradi. Prodaja igara novoj publici na drugim platformama je nedvojbeno zdraviji pristup, iako bi to moglo doći na račun odvraćanja nekih bivših lojalista Xbox-a od brenda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *