ChatGPT dobija internet pretraživač

Najavljeno je da će kompanija OpenAI predstaviti svoj internet pretraživač za ChatGPT na događaju koji je zakazan za 9. maj 2024. godine. Drugim rečima – Google dobija ozbiljnu konkurenciju.

PCPress.rs Image

OpenAI je registrovao domen search.chatgpt.com koji trenutno ne vodi nikuda – kada se unese u adress bar dobija se rezultata „Not found“. Iako još uvek nema konkretnih objašnjenja šta ovo znači, spekuliše se da će pretraživač za ChatGPT uskoro stići do korisnika. Stručnjaci kažu da je konkurencija ozbiljna, jer se internet pretraživanju koje znamo dodaje generativni AI.

Neke od pritužbi prvih ChatGPT korisnika su bile u vezi s tim da chatbot nema mogućnost da osvežava informacije koje poseduje – nisu mogli da dobijaju najnovije vesti, što znači da odgovori nisu mogli da budu potpuno tačni. To se promenilo kada je u martu 2023. izašao GPT-4 – dobili su ga premijum korisnici, a došao je s opcijom koja mu omogućava pretraživanje interneta. To znači da za odgovorima može da traga u online svetu.

Pročitajte i:  Korisnici plaćene verzije ChatGPT-a sada mogu pristupiti GPT-4 Turbo modelu

Većina korisnika pretpostavlja da će ChatGPT pretraživač stići u paketu sa GPT-5 koji je najavljen za sredinu 2024. godine.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *