Chrome 64 za Android protiv lukavih reklama

Teško da se bilo koji građanin interneta nije susreo sa reklamama koje korisnike preusmeravaju na određene web-sajtove, a bez njihovog znanja i pristanka. Takve marketinške akcije ne samo da nerviraju, već mogu da budu i potencijalno opasne, budući da sajtovi na koje se korisnik preusmeri mogu da sadrže neki malver ili deo malicioznog koda, pa tako privatnost i uređaj korisnika dovedu u opasnost.

PCPress.rs Image

Dobra vest, koja se pre svega tiče onih koji koriste Chrome na svojim Android uređajima, je da se ovoj praksi polako bliži kraj. Naime, Google je predstavio Chrome 64 za Android, a jedna od novih opcija je upravo blokiranje reklama koje korisnike preusmeravaju na druge web-sajtove. Prema onome što je moglo da se čuje iz kompanije, ova opcija sprečava sajtove da otvaraju nove prozore u okviru pretraživača bez dozvole korisnika. To znači da korisnici koji koriste Chrome za Android više neće morati da brinu o reklamama koje su agresivne na ovaj način, te će moći da bezbedno istražuju i one sajtove koji imaju prethodnu istoriju marketinškog zlostavljanja.

Pročitajte i:  Kad se malver maskira u antivirus aplikaciju

PCPress.rs Image

Google planira da svom pretraživaču doda i tradicionalni način za blokiranje reklama, koji će omogućavati prikazivanje marketinških sadržaja samo na onim web-sajtovima koji za to dobiju odobrenje, a očekuje se da će ta opcija do korisnika doći sredinom februara.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,