Chrome: Nova funkcija za još bolje iskustvo

Chrome uskoro dobija novu funkciju, a iz kompanije su već najavili “Organise Tabs” koja je napravljena da olakša život svima koji koriste ovaj pregledač.

PCPress.rs Image

Kada bude spremna, funkcija će se pojaviti u gornjem levom uglu pregledača, pored opcije za pretraživanje tabova. Stiže kao pojačanje za skupinu Tab Groups, a kao što ime kaže dizajnirana je za pametno organizovanje otvorenih tabova.

Tab Groups služi za lakše organizovanje pregledača, a tabove sređuje tako da smanjuje opterećenje prostora u kojem se pretražuje internet. Radi se o moćnom alatu za upravljanje tabovima – zamislite da vam je radni sto pretrpan dokumentima, toliko da ne možete da pronađete papir koji vam je potreban. Sad zamislite da je svaki dokument jedan tab u internet pregledaču.

PCPress.rs Image

Previše otvorenih tabova utiče na korisničko iskustvo, ali su nam često svi potrebni. Tab Groups pomaže da se slični tabovi grupišu zajedno, a svaka grupa može da dobije sopstveno ime i posebnu boju. Tako korisnik na primer može da zna da su svi tabovi koji su u vezi s internet kupovinom crveni.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

“Organise Tabs” će ovaj proces još više poboljšati, pa će svi srodni tabovi moći da se nađu na jednom mestu, slično kad se svi analogni dokumenti stave u jednu fasciklu.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,