ERP 2024

Chrome slavi 15. rođendan i donosi novi dizajn i sigurnosne funkcije

Stižu nove boje pretraživača i kategorije proširenja.

PCPress.rs Image

Dizajn “Material You

Google Chrome proslavlja svoj 15. rođendan redizajnom i novim sigurnosnim funkcijama. Standardna bela pozadina odlazi u zaborav. Google uvodi prilagođavanje pozadine koristeći svoj dizajn “Material You“. Stižu nove boje i lakši pristup svetlim i tamnim režimima.

Kako biste promenili dizajn svog pretraživača, potrebno je da kliknite na novo dugme na dnu svoje početne stranice pod nazivom “Customize Chrome“. Zatim će se pojaviti opcija za promenu tema, sa paletama boja koje se kreću od žute do ljubičaste. Chrome će automatski preći na izbor koji kliknete, tako da možete istražiti različite boje pre nego što se opredelite za jednu.

Takođe, možete izabrati da vaš pretraživač bude u svetlom režimu, tamnom režimu ili da se podudara sa postavkama vašeg računara. Vaše postavke se mogu razlikovati na osnovu toga na koji Google nalog ste se prijavili (da li koristite aplikaciju ili ste se prijavili preko veba) i mogu ostati standardno bele ako to želite.

Pročitajte i:  Nova Chrome funkcija može pomoći u optimizaciji vašeg iskustva

Google je takođe dodao više opcija u padajući meni Chrome-a. Nove opcije bi trebalo da omoguće brži pristup alatima poput Google Password Manager-a i ekstenzijama. Takođe, možete pogledati javni pregled “sveže, moderne” veb prodavnice Chrome-a. Sada imate karticu sa proširenjima koja se pokreće pomoć veštačke inteligencije i deo sa preporukama.

PCPress.rs Image

Rođendanske nadogradnje su uglavnom usmerene na dizajn. Međutim, Google takođe pokušava da unapredi svoju Safe Browsing tehnologiju. Umesto da ažurira svoju internu listu sajtova koji donose pretnje i phishing napade na svakih pola sata do sat vremena, Chrome bi sada mogao da proverava sajtove u realnom vremenu. Google tvrdi da 60 odsto zlonamernih sajtova postoji manje od 10 minuta. To znači da takvi sajtovi brzo nestaju ili se uklanjaju nakon kratkog vremenskog perioda. Ova promena trebala bi da poboljša zaštitu za 25 odsto.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,