BIZIT plus

Cisco: Šansa za nezaposlene žene

F_email prethodna generacija

F_email projekat kompanije Cisco® je šansa za promenu oblasti delatnosti nezaposlenih žena, ali i za praktično proširenje znanja studentkinja tehničkih fakulteta.

Prijavljivanje za program obuke nezaposlenih žena traje do subote 21. marta i vrši se popunjavanjem formulara na web sajtu http://ec.etf.rs/cisco/femail/prijava.php. F_email projekat u organizaciji Cisco Networking Academy Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu će pohađati 16 nezaposlenih žena, kako devojaka na početku karijere tako i žena koje žele da promene profesionalnu orijentaciju. Od polaznica se ne očekuje prethodno iskustvo u radu u oblasti informacionih tehnologija, ali je obavezno osnovno znanje rada na računaru, a kandidatkinje će proći i test iz stručnog engleskog jezika.

Program čine dva dela:

1. Soft Skills trening koji obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, priprema za intervju za posao, web marketing i druge;

2. IT trening u obliku četvorosemestralnog CCNA (Cisco Certified Network Associate) Exploration kursa, kroz koji će polaznice biti u prilici da steknu teorijsko i praktično znanje potrebno za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža. Uz mogućnost sticanja svetski priznatih CCNA sertifikata, učesnice programa će se direktno uključiti u svet IT stručnjaka i povećati svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

Kursevi će se održavati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 6.aprila do 23. decembra 2009. ponedeljkom i četvrtkom od 8h do 14h, opciono i sredom u istom terminu. Letnja pauza je planirana od 26. juna do 31. avgusta 2009. godine.

Dugoročna strategija kompanije Cisco® je kontinuirano ulaganje u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena na polju nauke i informacionih tehnologija.

Izvor: Attache PR

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,