ePlaneta

Cisco: Virtuelne pijace

PCPress.rs ImageNovosadsko Javno komunalno preduzeće “Tržnica” implementiralo je Cisco rešenje za virtuelnu privatnu mrežu (VPN) koje sve pijace povezuje međusobno, kao i sa glavnom bazom. Ovo rešenje će doprineti smanjenju troškova i povećaće efikasnost poslovanja.

JKP “Tržnica” je firma u javnom vlasništvu koja upravlja sa sedam maloprodajnih i veleprodajnih pijaca u Novom Sadu i zapošljava 160 ljudi. Da bi osavremenili pogled na poslovanje i postali efikasniji uveli su Cisco rešenje za virtualnu privatnu mrežu što omogućava efikasnu komunikaciju koja je bitna za praćenje plaćanja, upravljanje novčanim tokom i unapređivanje prihoda od zakupa tezgi. Ovo rešenje pobošljalo je i protok informacija unutar preduzeća.

Svi podaci su centralizovani, tako da menadžeri mogu lako videti što se dešava, a radnici mogu brzo prepoznati slobodan prostor na svim pijacama, na koliki period i po kojoj ceni ga mogu iznajmiti, što povećava iskorišćenost prostora. Povećana efikasnost je smanjila operativne troškove i oslobodila zaposlene aktivnosti kao što su prodaja i usluga korisnicima.

JKP “Tržnice” uz pomoć ovog rešenja štedi novac koristeći mrežu za telefonske servise, bezbednost i razmenu podataka. Interni pozivi između lokacija se sada prenose na VPN, a ne na javnu telefonsku mrežu što znači da je potrebno manje telefonskih linija i interni pozivi su besplatni. Pored toga, JKP “Tržnica” je centralizovala svoj video nadzor i tako u velikoj meri poboljšala bezbednost.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kako napraviti svoj VPN kod kuće sa NAS-om i WireGuard-om
SBB

Tagovi: ,