BIZIT plus

Cities: Skylines II stiže ove godine za PC, PS5 i Xbox Series X/S

Osam godina i 12 miliona prodaje kasnije, Cities: Skylines dobija nastavak. Cities: Skylines II bi trebalo da izađe 2023. na PC, PlaiStation 5 i Xbox Series konzolama. Novi simulator će ponuditi proširene skupove alata i mehaniku, a što je važno za postojeću zajednicu serije, podržavaće napredne mogućnosti modifikacije.

Cities: Skylines II stiže ove godine za PC, PS5 i Xbox Series X/S

 Cities: Skylines II dosta unapređen u odnosu na verziju iz 2015.

Cities: Skylines II će omogućiti igračima da prerastu mala sela u užurbane metropole, a zatim implementiraju detaljnu izgradnju, transport, industriju i ekonomske sisteme. Originalni  Cities: Skylines izašao je 2015. i popunio je prazninu koju je EA ostavio nakon razočaravajućeg ponovnog pokretanja Sim Cyti-ja. Današnji Cities: Skylines izgleda potpuno drugačije od igre koja je stigla 2015.

Modifikacije i sredstva zajednice su veliki deo uspešne priče Cities: Skylines. Postoje stotine hiljada besplatnih sredstava koje kreiraju korisnici dostupnih za igru na Steam-u, a njegovi najpopularniji modovi broje preko 2 miliona pretplatnika, poboljšavajući osnovne mehanike poput izgradnje puteva i upravljanja saobraćajem. Uspešna YouTube zajednica je porasla oko igre, sa virtuelnim urbanistima koji nude savete i prikazuju gradnje u stotinama epizoda. Igra je privukla više od 5,5 miliona novih igrača samo u 2022.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: