ePlaneta

Citrix kupio Comtrade tehnologiju

Američki softverski gigant, kompanija Citrix, otkupila tehnologiju SCOM monitoring kompanije Comtrade za nadzor velikih mrežnih sistema. Rešenje kompanije Comtrade omogućava da se proveri ispravnost i funkcionalnost ali i da se upravlja ogromnim mrežnim okruženjima uz pomoć samo jedne konzole.

Comtrade at Citrix summit

Kompanija Citrix je na svom centralnom skupu u Las Vegasu je objavila da je otkupila licencna prava na korišćenje Comtrade SCOM tehnologije. To je prvi put u istoriji da jedna kompanija iz Silicijumske doline kupuje tehnološko rešenje od neke kompanije sa ovih prostora.

Citrix je najveća kompanija za Cloud servise i spada u najrenomiranije, tzv „blue chip“ kompanije. Danas čitava Amerika koristi Cloud i to uz veliku bezbednost i sigurnost podataka. Uz pomoć Citrix-ovih rešenja svojim podacima možete da pristupite sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja. Comtrade-ov sistem omogućava da se proveri „zdravlje“ celokupnog sistema. Ovo rešenje je tehnološki veoma moderno i kao takvo jedino u svetu.

„Comtrade je, na svetskom nivou gledano, napravio najkvalitetniju integraciju monitoring usluga za XenApp, XenDesktop i Citrix Workspace Suite sa Microsoft SCOM, dajući kompanijama pravo end-to-end upravljanje Citrix okruženjem uz pomoć samo jedne konzole. Preuzimajući Comtrade Management proizvode naša kompanija biće u mogućnosti da našim klijentima omogući veću kontrolu nad svojom infrastrukturom i nad uslugama krajnjeg korisnika“ – rekao je Kelvin Hsu, potpredsednik Citrix-a.

„Comtrade je uložio mnogo energije i znanja, uključujući tu i veliki broj inženjera, kako bi osigurali da svaki Citrix proizvod ima pravo rešenje za upravljanje, koji se povezuje sa Microsoft SCOM. Naši paketi za upravljanje su najbolji na svetu, jer ne samo da sakupljaju, nego i analiziraju i prezentuju podatke na jedinstven način, koji omogućava IT timovima da rešavaju najbitnija pitanja infrastrukture, i isporuči neuporedivo iskustvo krajnjim korisnicima preko bilo kog uređaja, bilo koje mreže, bilo gde“ – rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik Comtrade-a.

Comtrade će i u budućnosti nastaviti da razvija i uvodi inovacije u proizvode za upravljanje mrežnim komponentama, razvijajući nove proizvode i integrisati ih sa vodećim platformama za upravljanje, kao što je Microsoft System Center i Public Cloud rešenja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

1 thoughts on “Citrix kupio Comtrade tehnologiju

  • 15. 01. 2016. at 11:26
    Permalink

    Bravo za nase inzenjere.

Comments are closed.