Top50 Glas publike

Clubhouse zvanično lansirao svoju Android aplikaciju

Pre samo nekoliko dana Clubhouse, prva audio društvena mreža, najavio je da testira Android verziju svoje brzorastuće aplikacije sa malim brojem korisnika u zatvorenoj beta verziji. Ispostavilo se da nismo morali dugo da čekamo na šire predstavljanje: beta verzija aplikacije sada se uveliko pojavljuje upravo u Google Play prodavnici, iako je trenutno ograničena na korisnike u SAD-u.

PCPress.rs Image

I dalje uz pozivnicu

Da bismo bili jasni, i dalje će vam biti potrebna pozivnica za učešće u konverzacijama, ali prethodno uopšte niste mogli da je koristite bez iOS uređaja. Ako još niste pozvani, u međuvremenu možete i da koristite aplikaciju da biste rezervisali svoje korisničko ime.

Ovaj tajming možda ne bi trebalo da bude toliko iznenađujuć: mnoštvo konkurentskih opcija pojavilo se na Facebook-u, Instagram-u i Twitter-u, a da ne govorimo o manjim plagijatorima. Ako aplikacija želi da zadrži svoj status lidera u ovom novom formatu društvenih mreža, mora da se proširi na Android korisnike što je pre moguće. Clubhouse kaže da će uvođenje biti postepeno, počevši „od SAD-a danas, zatim drugih zemalja sa engleskog govornog područja, i ostatka sveta“.

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

Kako je aplikacija još uvek u beta verziji, kompanija planira da prikuplja povratne informacije i rešava probleme kako se bude širila; naglašava da održava listu čekanja i sistem poziva dok radi na prilagođavanju svog backend-a kako bi podržala veliki priliv korisnika. Kompanija takođe planira da proširi jezičku podršku i doda funkcije pristupačnosti i tokom leta.

Za sada samo korisnici u SAD-u mogu ovde preuzeti Clubhouse, dok se svi ostali iz drugih regiona mogu prijaviti da bi ih upozorili o dostupnosti na istom linku.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,