ePlaneta

Clubhouse zvanično lansirao svoju Android aplikaciju

Pre samo nekoliko dana Clubhouse, prva audio društvena mreža, najavio je da testira Android verziju svoje brzorastuće aplikacije sa malim brojem korisnika u zatvorenoj beta verziji. Ispostavilo se da nismo morali dugo da čekamo na šire predstavljanje: beta verzija aplikacije sada se uveliko pojavljuje upravo u Google Play prodavnici, iako je trenutno ograničena na korisnike u SAD-u.

PCPress.rs Image

I dalje uz pozivnicu

Da bismo bili jasni, i dalje će vam biti potrebna pozivnica za učešće u konverzacijama, ali prethodno uopšte niste mogli da je koristite bez iOS uređaja. Ako još niste pozvani, u međuvremenu možete i da koristite aplikaciju da biste rezervisali svoje korisničko ime.

Ovaj tajming možda ne bi trebalo da bude toliko iznenađujuć: mnoštvo konkurentskih opcija pojavilo se na Facebook-u, Instagram-u i Twitter-u, a da ne govorimo o manjim plagijatorima. Ako aplikacija želi da zadrži svoj status lidera u ovom novom formatu društvenih mreža, mora da se proširi na Android korisnike što je pre moguće. Clubhouse kaže da će uvođenje biti postepeno, počevši „od SAD-a danas, zatim drugih zemalja sa engleskog govornog područja, i ostatka sveta“.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Kako je aplikacija još uvek u beta verziji, kompanija planira da prikuplja povratne informacije i rešava probleme kako se bude širila; naglašava da održava listu čekanja i sistem poziva dok radi na prilagođavanju svog backend-a kako bi podržala veliki priliv korisnika. Kompanija takođe planira da proširi jezičku podršku i doda funkcije pristupačnosti i tokom leta.

Za sada samo korisnici u SAD-u mogu ovde preuzeti Clubhouse, dok se svi ostali iz drugih regiona mogu prijaviti da bi ih upozorili o dostupnosti na istom linku.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,