ComTrade Group donirao Informacioni zdravstveni sistem vredan 6,5 miliona dinara Domu zdravlja u Barajevu

Dragan Djilas,gradonacelnik i Veselin Jevrosimovic,ComTrade u domu zdravlja Barajevo
Beograd 2204 2009
phot Predrag Mitic ComTrade Group donirao Informacioni zdravstveni sistem vredan 6,5 miliona dinara  Domu zdravlja u Barajevu

Kompanija Spinnaker New Technologies, članica ComTrade Group, razvila je  ovo savremeno rešenje Informacioniog zdravstvenog sistema za primarnu zdravstvenu i kroz donaciju vrednu oko 6.500.000 dinara obezbedila implementaciju i  obuku medicinskog kadra za korišćenje. Informacioni sistem za primarnu zdravstvenu zaštitu, zaposlenima u Domu zdravlja „Dr Milorad Vlajković” omogućava vođenje elektronskih kartona pacijenata.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik kompanije ComTrade Group Veselin Jevrosimović, predsednik Opštine Barajevo Branka Savić, Jasmina Savić Joksimović iz Gradskog sekretarijata za zdravstvo, Nada Teodosijević  i Saša Rikanović iz Ministarstva zdravlja, obišli su juče (22. april 2009. godine) Dom zdravlja "Dr Milorad Vlajković”, kada je javnosti predstavljen projekat.

“Barajevski dom zdravlja, zahvaljujući donaciji ComTrade-a, sada ima savremen informacioni sistem.     To je sve u duhu naše priče od pre sedam meseci, da pokušavamo da podjednako razvijamo sve delove grada. Upravo se u Barajevu postiglo da lekari mogu više da se bave pacijentima, a manje administracijom. Izuzetno je važno za velike kompanije u Beogradu da pokažu društvenu odgovornost i pomognu razvoj u svom gradu. Ovo je sjajan primer kako kompanija koja je vrhunska u svojoj oblasti i postiže dobre rezultate u velikom delu sveta svoje znanje, koje mnogo vredi, da gradu u vidu velike donacije” – kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dragan Djilas,gradonacelnik i Veselin Jevrosimovic,ComTrade u domu zdravlja Barajevo
Beograd 2204 2009
phot Predrag Mitic “Ovaj Informacioni zdravstveni sistem za primarnu zdravstvenu zaštitu jedan je od najsavremenijih koji su implementirani u Srbiji i nadam se da će u narednom periodu ovo postati standard u našem zdravstvu, bar što se tiče elektronskog zdravstva i elektronskih kartona”- rekao je Veselin Jevrosimović predsednik kompanije ComTrade Group.

“Veoma smo zadovoljni što je ovaj pilot projekat pokrenut upravo u našem Domu zdravlja, jer će našim doktorima ovaj sistem olakšati posao i pacijentima će moći sada da posvete više pažnje. Bićemo izvanredno ogranizovani  i moći ćemo sve podatke o pacijentu da imamo na jednom mestu, a povezivanjem sa relevantnim ustanovama u zdravstvenom sistemu zaštite, kao što su  RZZO i Gradskim zavod, dobijamo zaista kompletnu sliku gde je našem pacijentu mesto u sistemu”, istakla je Nada Vasiljević direktorka Doma zdravlja „Dr Milorad Vlajković”.

Uvođenjem ovog sistema, povećava se efikasnost u radu sa pacijentima, počev od samog prijema pacijenata na šalteru gde se identifikacija vrši očitavanjem bar-koda sa zdravstvene knjižice i čime se trenutno dobijaju svi ažurni administrativni podaci iz baze osiguranika za konkretnog pacijenta, zatim samog lekarskog pregleda i prepisivanja terapije koja uključuje i automatsku štampu recepta pa sve do izveštaja i raznih statistika. Korišćenjem sistema medicinsko osoblje troši manje vremena na administrativne procedure i ostavlja lekarima više vremena da se bave samim pacijentom i formiranjem dijagnoze. Osim uštede u vremenu, sistem  smanjuje mogućnost grešaka jer elektronski karton sadrži sve relevantne podatke o pacijentu (alergije, faktore rizika, hronične bolesti i sl.)

Osim ovog sistema implementiranog u Domu zdravlja u Barajevu, kompanija Spinnaker, razvila je i bolnički Informacioni sistem za Opštu bolnicu u Zrenjaninu, koji obuhvataju sve specijalističke ordinacije i stacionarno lečenje, na kojem svakodnevno radi više od 1.000 medicinskih radnika koji opslužuju više od 90 hiljada pacijenata godišnje.

Izvor: ComTrade Group

Pogledajte prilog televizije e-tv

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,