Comtrade proslavio 20 godina poslovanja u BIH i predstavio novi softverski centar u Sarajevu

Međunarodna IT kompanija Comtrade je danas proslavila 20 godina poslovanja u Sarajevu i obeležila svečano otvaranje modernizovanog Comtrade softverskog centra u tom gradu.

CT Sarajevo  (9)

U prisustvu zvanica iz diplomatskog i privrednog života Bosne i Hercegovine, kompanija je predstavila renovirani poslovni objekat u kojem trenutno radi 250 inženjera, uz plan zapošljavanja 100 novih IT stručnjaka u narednoj godini.

“Zadovoljstvo nam je da obeležimo dve decenije uspešnog poslovanja u Sarajevu. Kada smo počinjali, cilj nam je bio da zaposlimo veliki broj mladih i perspektivnih ljudi i na taj način doprinesemo uspostavljanju snažnijeg privrednog ambijenta, i drago mi je da kažem da smo u tome uspeli. Današnje otvaranje predstavlja novi cikuls investicija i još jedan važan korak ka zapošljavanju visokoobrazovanog IT kadra u regionu,” rekao je Veselin Jevrosimović, vlasnik i predsednik Comtrade grupacije.

CT Sarajevo  (16)

Zaposleni u Comtrade softverkom centru će u modernom i savremeno opremljenom okruženju raditi na softverskim projektima za najveće svetske kompanije, uz primenu najaktuelnijih tehnologija.

U protekle dve decenije, Comtrade kroz ulaganje u inovativne tehnologije, edukaciju i razvoj zaposlenih, izgradio uspešan tim IT eksperata u Sarajevu. Proširenjem poslovnih kapaciteta, kompanija nastavlja da prati strategiju ekspanzije na regionalnom, ali i na svetskom tržištu, gde plasira tehnologije koje razvijaju lokalni IT stručnjaci.

CT Sarajevo  (4)

Kroz ponudu naprednih IT rešenja i stručnu inženjersku ekspertizu, Comtrade je tokom godina postao ponosni partner kompanija u sektorima telekomunikacija, finansija, javne uprave, osigruanja i drugih oblasti. Na globalnom nivou, grupacija sarađuje sa brojnim poslovnim liderima među kojima su Citrix, Ryanair, HP i Skrill, kao i renomirana naučna institucija CERN. 

CT Sarajevo  (3)

Pored Bosne i Hercegovine, Comtrade razvojni centri nalaze se u Srbiji, Sloveniji i Irskoj, a budući da posluje na globalnom tržištu, kompanija ima mrežu kancelarija u SAD, Irskoj, Nemačkoj, Austriji, Dubaiju i na Filipinima. Kompanija zapošljava stručan IT kadar i konstantno doprinosi promociji novih tehnologija u regionu kroz otvaranje novih radnih mesta, saradnju sa lokalnim institucijama i edukativne aktivnosti.

Facebook komentari: