BIZIT plus

ComTrade: Tadić i Türk u poseti ComTrade kompaniji HERMES SoftLab, najvećoj srpskoj investiciji u Sloveniji

Comtrade-Hermes-SoftLab2 Ljubljana, 30. septembar 2009 – Predstavnici ComTrade kompanije predstavili su u poslovnim prostorijama HERMES SoftLaba predsedniku Republike Slovenije, Danilu Türku, i visokoj srpskoj političkoj delegaciji na čelu sa predsednikom Republike Srbije, Borisom Tadićem, razvojna dostignuća i rad najveće regionalne IT grupacije.  Gostima su predstavljena rešenja za javnu upravu, e-zdravstvo, rešenja za telekomunikaciona preduzeća i finansijske institucije, kao i rešenja za igre na sreću putem Interneta.

Sa ciljem razvoja novih usluga u oblasti informacionih Comtrade-Hermes-SoftLab1tehnologija i proširenja poslovanja na svetskom tržištu, HERMES SoftLab je prošle godine postao član grupe ComTrade koja je kao jedna od najvećih IT kompanija u srednjoj i jugoistočnoj Evropi sa više od 1600 zaposlenih i poslovno prisutna u 20 zemalja sveta.

Prilikom predstavljanja projekata, predstavnici HERMES SoftLaba i grupe ComTrade posebno su istakli nove elektronske usluge u oblasti zdravstva i javne uprave koje pružaju rešenja za digitalizaciju poslovanja. „Povećanje korišćenja usluga informacionih tehnologija u zdravstvenom i javnom sektoru omogućava poboljšanje kvaliteta usluga koje se pružaju građanima, kao i veću efikasnost u radu i optimizaciju troškova“, naglasio je Veselin Jevrosimović, predsednik i većinski vlasnik grupe ComTrade.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Comtrade-Hermes-SoftLab3 Gregor Smrekar, direktor HERMES SoftLaba je osvrćući se na partnerstvo između HERMES SoftLaba i grupe ComTrade, istakao:  „HERMES SoftLab 80 odsto svojih usluga i proizvoda izvozi na zahtevna tržišta Evropske unije i SAD, a tehnološki, ljudski i ekonomski resursi koje smo stekli uključivanjem u grupu ComTrade omogućavaju nam jače prisustvo kako u jadranskom regionu tako i na tržištima SAD i Bliskog istoka.“

ComTrade Group

Facebook komentari: